ЗМІ: як компанії заманюють талановитих фахівців

Західна преса продовжує обговорювати можливі наслідки президентських виборів в Австрії та імовірного виходу Британії з ЄС, повідомляє про посилені заходи безпеки під час Тур де Франс і розповідає, на що готові компанії заради бажаного співробітника.

“Перемога у поразці”

Поразка лідера ультраправої Австрійської партії свободи Норберта Гофера на президентських виборах може врешті-решт стати тріумфом для політичної сили, вважає професор Ґрацького університету імені Карла і Франца, що у Австрії, Флоріан Бібер.

У колонці International New York Times науковець зазначає, що для Партії свободи “перемога у поразці”, адже її лідер зміг випередити інших суперників у першому турі перегонів, а в другому майже половина країни віддала свої голоси за нього.

Автор цитує слова Гофера, який написав у Facebook після оголошення результатів: “Зусилля, витрачені на цю кампанію, не були марними, це інвестиції у майбутнє”.

Науковець каже, що всі ще почують про Партію свободи, зокрема на парламентських виборах 2018 року.

За словами професора, такий результат президентських перегонів є свідченням посилення ксенофобських правих сил у Європі. І те, що це відбувається саме в Австрії, цілком очікувано, вважає автор.

“Ультраправі давно мали інституційну базу в Австрії”, – пише він.

На його думку, ситуація в інших країнах Європи може стати подібною до тієї, що склалася в Австрії.

“Якщо антиноменклатурні, антиміграційні гасла спрацювали в Австрії, вони можуть спрацювати будь-де”, – підсумовує автор.

“Приречена до меншовартості”

Вихід Британії з ЄС зробить країну “приреченою до меншовартості”, вважають історики.

Guardian публікує надісланого до видання листа за підписами 300 істориків, серед яких такі гучні імена як Ніл Фергюсон та Саймон Шама.

За словами науковців, референдум, запланований на 23 червня, може знецінити “унікальну роль”, яку країна відіграла і має відігравати в європейській історії.

“23 червня ми матимемо вибір: або відпустити себе плисти за течією і приректи до меншовартості, а Європу до розподілу та слабкості; або підтвердити свою відданість ЄС і зміцнити єдність нашого континенту у небезпечному світі”, – йдеться в листі.

Водночас напередодні міністр юстиції Британії Домінік Рааб піддав сумніву прозорість процесу розподілення коштів у ЄС.

Політик заявив, що ЄС “порушує міжнародне право”, адже не вживає необхідних заходів до боротьби з корупцією, і послався на звіт міжнародної групи Transparency International, у якому зазначено, що ЄС має бути “дещо соромно” з огляду на те, що він позиціонує себе як чи не головний борець з цим явищем.

Проте від подальших коментарів організація утрималась, зазначивши, що хоче триматися осторонь від дебатів щодо Брекзіту, повідомляє газета.

Посилена охорона

Цього року учасників велогонки Тур де Франс охоронятимуть спеціалізовані поліцейські наряди антитерористичного підрозділу, повідомляє Daily Telegraph.

Офіцери групи втручання французької жандармерії будуть серед 23 тисяч поліцейських, які супроводжуватимуть велосипедистів протягом всього маршруту і будуть “готові втрутитися в будь-який момент” у разі виникнення загрози, цитує видання міністра внутрішніх справ Франції Бернара Казньова.

“Всі розуміють, що цього року Тур де Франс відбуватиметься у певних умовах”, – зазначив міністр і додав, що рівень терористичної загрози в країні залишається “дуже високим”.

Велогонка стартує 2 липня і триватиме три тижні, а довжина її маршруту складає 3 519 км. Очікується, що за Тур де Франс спостерігатиме понад 12 мільйонів глядачів.

“Гонка озброєнь” за співробітниками

Покриття витрат на весілля, надання в оренду останньої моделі електромобіля Tesla, подовження декретної відпустки та багато іншого – все це приємні бонуси, якими міжнародні компанії намагаються заманити до себе провідних фахівців, пише Washington Post.

Сьогодні все це нагадує справжню “гонку озброєнь”, каже видання.

“Протягом останніх п’яти років ситуація справді змінилася”, – цитує видання консультанта Джейн Квон.

За її словами зараз компанії дедалі частіше ставлять собі запитання на кшталт: “Що робить нас як роботодавця унікальними?” або “Як ми змагатимемося за те, щоб таланти потрапляли до нашої організації, а не до іншої?”

На думку експертів, протягом найближчого часу міжнародні компанії дедалі більше впроваджуватимуть такі речі, як, наприклад, необмежена відпустка чи часткове покриття витрат на весілля працівників.

Деякі роботодавці навіть готові на так звану персоналізацію соціального пакету для своїх робітників. Тобто ті, хто хоче отримати якісь із вищезазначених бонусів, можуть це зробити, інші ж можуть отримати їх у грошовому еквіваленті у вигляді надбавки до заробітної плати.

За словами фахівців, впровадження таких бонусів набуватиме популярності, адже завжди легше відмовити у бонусі, ніж урізати заробітну плату, підсумовує видання.

Тетяна Кирилюк, Служба моніторингу ВВС.

Let’s block ads! (Why?)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *