До 2020 року ми маємо вийти на європейську модель життя на Донеччині – Жебрівський

Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський сьогодні на засіданні колегії звернув особливу увагу керівників міст і районів на необхідності виконання Стратегії розвитку області до 2020 року та поквапив їх із початком роботи над програмами по вдосконаленню територій.

«Ми маємо приступити до окреслення найактуальніших  питань з благоустрою міст та сіл, починаючи від головних площ та закінчуючи околицями вже. Роботу потрібно пришвидшити вже з наступного тижня. Ми повинні використати близько 7 мільярдів гривень максимум до кінця першого кварталу наступного року. А до 2020 року  маємо вийти на європейську модель життя на Донеччині», – наголосив він.

Павло Жебрівський підкреслив, що вся робота повинна проходити під призмою децентралізації та формування громад. За його словами, одна з основних цілей влади – створити в області малий та середній бізнес, на якому базуватиметься економічний устрій Донеччини.

«Сьогодні 2 тисячі великих підприємств в Україні дають 84% надходжень до загального фонду бюджету України. Решта – 16%. Ця конструкція абсолютно нестійка. Якщо якийсь холдинг припинить роботу, це може мати катастрофічні наслідки для всієї держави. Потрібно будувати міцніший підмурок економіки», – наголосив він.

Очільник області нагадав усім присутнім на колегії, що під час реалізації Стратегії економічного розвитку Донецької області до 2020 року в центрі уваги влади повинні бути люди та їх потреби.

«У мирному житті всі природні ресурси, економіка, об’єкти соціально-культурні повинні створювати комфортне життя для кожної окремої людини. І коли ми цю Стратегію розробляли, тримали напрямок на те, щоб кожен житель Донецької область мав радість у своєму житті. Земля, корисні копалини, підприємства і все інше мають обслуговувати кожну людину, а не коло обраних», – наголосив Павло Жебрівський.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *