Independent: паролей в інтернеті не буде?

У четвер міжнародна преса пише про нову систему авторизації Google, висвітлює способи агітації “Ісламської держави”, а також розмірковує над домовленостями після звільнення Надії Савченко.

Кінець ери паролів?

Google запускає тестування системи авторизації, яка має прийти на зміну традиційним паролям, повідомляє Independent.

Ця програма побудована на “системі довіри” до користувача та відслідковує те, як він користуєтеся телефоном.

Нова система буде прив’язана до смартфонів та постійно перевірятиме певний набір персональних індикаторів, що й даватиме доступ до рахунків та власне телефону.

“Замість того, щоб запитувати пароль, телефон може аналізувати ваше обличчя, голос, те, як ви набираєте повідомлення, гортаєте сторінки, пересування та місце перебування”, – пише газета.

Вся ця інформація зберігається у спеціальній програмі та генерує “код довіри”, який визначає імовірність того, що саме ви користуєтесь своїм телефоном.

Google запропонував інновацію з метою посилення безпеки використання мобільних пристроїв.

“Вкрасти пароль достатньо легко, проте відтворити ваш спосіб використання мобільного пристрою набагато складніше “, – пояснює Independent

Програму почнуть тестувати у декількох великих фінансових установах вже у червні.

Котики та автомат Калашникова

Котики та “Нутелла” – зброя угруповання “Ісламська держава” (ІД) для вербування прихильників в інтернеті.

ІД використовує теми з зображеннями пухнастих домашніх улюбленців та популярної шоколадної пасти для залучення до своїх лав потенційних джихадистів, повідомляє Daily Telegraph з посиланням на слова американського генерала Джона Карліна.

А на деяких відео джихадисти позують з кошенятами в одній руці й автоматами Калашникова в іншій.

Окрім цього, послідовники ІД розміщують у мережі розмиті фото, на яких вони роздають дітям солодощі аби продемонструвати “мирне життя за умов варварського режиму терористичного угруповання”, пише видання.

За словами генерала Карліна, у “Ісламській Державі” давно зрозуміли, що користувачів мережі можна з легкістю заманити такими зображеннями.

“Це те, чим вони намагаються спіймати на гачок”, – цитує видання генерала.

Під час візиту до Великої Британії та зустрічі з колегами у сфері національної безпеки Джон Карлін зазначив, що ІД змінила фокус з бойових дій у Сирії та Іраку на радикалізацію молодих людей через інтернет та закликах їх до нападів у європейських країнах.

Тож, на думку генерала Карліна, головним завданням на сьогодні має стати попередження радикалізації молоді, підсумовує видання.

Обмін як запорука прогресу

Резонансний обмін між Києвом та Москвою Надії Савченко на росіян Євгена Єрофеєва та Олександра Олександрова може полегшити переговорний процес щодо врегулювання конфлікту на сході України, припускає International New York Times.

“Обмін стосується ключових питань, які виникають навколо конфлікту”, – вважає видання.

У статті йдеться про те, що протягом двох років конфлікту на Донбасі Росія відмовлялася визнавати свою участь в ньому, у тому числі й заперечувала присутність своїх військовослужбовців та техніки на українській території.

Чи будуть ще домовленості?

Російська газета “Ведомости” теж бачить в обміні можливість прогресу у врегулюванні ситуації на Донбасі, проте не вважає, що цю подію можна назвати “проривом” у відносинах між Росією та Україною.

Україна отримала героя, а Росія – двох невиразних чоловіків, від яких вона раніше офіційно відхрестиласяГазета “Вдомости” (РФ)

Видання публікує на першій шпальті редакторську статтю, у якій зазначає, що обмін “виглядає нерівноцінним”.

“Україна отримала героя, а Росія – двох невиразних чоловіків, від яких вона раніше офіційно відхрестилася”, – пояснює газета.

Проте, це не змінює суті того, що відбулося.

“Цей обмін або вже став результатом домовленостей, що спрямовані в кінцевому рахунку на врегулювання ситуації на південному сході України, або робить такі домовленості можливими”, – йдеться у статті.

Газета підкреслює той факт, що обмін, по-перше, “де-факто свідчить про те, що Росія визнає свою участь у конфлікті”, а по-друге, “формалізує один з необхідних механізмів комунікації сторін протистояння”.

Видання також передбачає можливе прискорення у просуванні справ інших кандидатів на обмін, які є в обох сторін.

Що ж до можливого послаблення санкцій проти Росії газета налаштована скептично та зазначає, що реалістичний термін для цього – 2017 рік.

Тетяна Кирилюк, Служба моніторингу ВВС.

Let’s block ads! (Why?)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *