Колегія ОДА затвердила Стратегію розвитку Донецької області до 2020 року

Сьогодні колегія Донецької облдержадміністрації затвердила Стратегію розвитку області на період до 2020 року. Під час її презентації в залі були присутні представники ПРООН, які спільно зі спеціалістами ОДА та громадськістю працювали над створенням оновленого документа.

Попередня стратегія втратила свою актуальність, оскільки в Донецькій області з’явились нові безпекові пріоритети та змінилось соціально-економічне становище.

За словами директора департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Оксани Головко, громадськість активно залучалась до обговорень Стратегії на сайті Донецької облдержадміністрації, у соціальних мережах та під час публічних обговорень. Робота розпочалась ще у липні 2015 року.

Результатом спільних дій стало оновлення аналітичної частини документа, окреслення пріоритетів розвитку області, визначення стратегічного бачення та цілей, а також індикаторів виконання на шляху до розвитку Донеччини.

«Нами було обрано чотири стратегічні цілі: економічний розвиток та підвищення зайнятості населення, підвищення спроможності місцевого самоврядування, людський розвиток та надання якісних соціальних послуг і вирішення питань ВПО, а також розбудова безпечного суспільства. Попереду у нас велика робота з деталізованого Плану реалізації Стратегії, інвентаризації та перегляду регіональних програм і проектів Міжнародної торгової палати, а також ПРООН», – зауважила Оксана Головко.

Радник із питань відновлення та стабілізації в Україні, керівник проектного Офісу ПРООН Кунал Дхар привітав усіх, хто працював над Стратегію з завершенням плідної роботи.

«Нам необхідно розробити проектний підхід до відновлення і розвитку миру на Донеччині. Присутність тут іноземних донорів потребує їх організації, тому нам необхідно мати систему, щоб допомога була ефективною та скоординованою. Я думаю, що за підтримки очільника Донецької області ми втілимо тут масштабні проекти», – наголосив він.

Із Стратегією розвитку Донецької області на період до 2020 року можна ознайомитись тут.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *