Міжнародна бізнес-конференція у Краматорську «Формування нової економіки Донбасу: орієнтованої на експорт та дружньої до СМБ»

26 травня директор Донецького обласного центру зайнятості Валентина Рибалко взяла участь в роботі міжнародної бізнес-конференції «Формування нової економіки Донбасу: орієнтованої на експорт та дружньої до СМБ». Мета конференції – сприяння економічному зростанню та розвитку сприятливого бізнес-середовища Донбасу шляхом обміну досвідом із східноєвропейськими країнами (Чеська Республіка та Польща) у впровадженні економічних реформ, інтеграції у світові ринку, та розвитку та підтримці малого і середнього бізнесу.

В конференції взяли участь Голови Донецької та Луганської обласних військово-цивільних державних адміністрацій П.Жебрівський та Ю.Гарбуз, директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра, Президент Донецької торгово-промислової палати Е.Севостьяненко, міський голова Краматорська А.Панков, представники бізнес-структур, міжнародних організацій, дипломатичних місій, громадського суспільства, членських бізнес-асоціацій та інших інституцій підтримки бізнесу.

«Для реалізації заходів з розвитку малого і середнього підприємництва на Донбасі необхідна координація зусиль органів державної влади всіх рівнів, а також залучення об`єднань підприємців, міжнародних програм технічної допомоги. Крім того, розвиток малого та середнього бізнесу матиме позитивний вплив на стан ринку праці області та сприятиме створенню нових робочих місць», – зазначає В.Рибалко.

Серед головних задач для формування та реалізації політики розвитку підприємництва учасники конференції визначили забезпечення конструктивного діалогу органів державної влади та МСП, розбудову і вдосконалення діяльності інституціональної інфраструктури з підтримки підприємництва, розробку та реалізацію програм для полегшення доступу малого і середнього підприємництва до консультаційних і тренінгових послуг, створення системи обміну досвідом з іноземними партнерами та освітніми програмами.

За інформацією Донецького обласного центру зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *