Обстановка в районі проведення АТОстаном на 26 травня 2016 рокуПротивник продовжує вогневий вплив на

Обстановка в районі проведення АТО
станом на 26 травня 2016 року

Противник продовжує вогневий вплив на підрозділи сил АТО. Зафіксовано 28 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, ПТКР, зенітних установок ЗУ-23-2, бойових машин піхоти та 82-мм мінометів, з них: один – н.п.Станиця Луганська (Новоайдарський напрямок); п’ять – н.п.Новозванівка (Сєверодонецький напрямок);
сім – н.п.Луганське, Зайцеве (Слов’янський напрямок); вісім – н.п.Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка (Донецький напрямок); три – н.п.Березове, Новотроїцьке (Волноваський напрямок); чотири – н.п.Гнутове, Широкине (Маріупольський напрямок).

Продовжується посилення та ротація передових підрозділів, фортифікаційне обладнання позицій, уточнення цілей для вогневого ураження на наступних напрямках:

Сєверодонецький. До н.п.Первомайськ перекинуто мотострілецьку роту (10 бойових машин піхоти) зі складу 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ;

Маріупольський. Проведено ротацію передових підрозділів 9 ошмсп мп (Новоазовськ) в районах н.п.Комінтернове, Безіменне; в Октябр підтверджено перебування підрозділу зі складу окремого розвідувального батальйону 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.

До розвідки бойових порядків сил АТО та визначення цілей вогневого ураження в оперативно-тактичній глибині залучались дев’ять БПЛА на Слов’янському (Дружківка; Константинівка–Бахмут–Горлівка; Єнакієве), Донецькому (чотири у районі Авдіївка; Макіївка–Донецьк) та Волноваському (Златоустівка) напрямках.

В рамках логістичного забезпечення військ, розгорнутих на тимчасово окупованих територіях Донбасу з території РФ:

до залізничної станції Дебальцеве прибуло вісім вагонів з боєприпасами (320 тонн), шість платформ з бойовими броньованими машинами;

через н.п.Саурівка в напрямку м.Донецьк переміщено 10 тягачів з танками і САУ, що були відремонтовані на території РФ.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків у районах н.п.Горлівка, Олександрівськ та Дебальцеве.

Зафіксовано чергові втрати військовослужбовців 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.

24-25 травня ц.р. до моргу Донецької обласної клінічної лікарні ім.Калініна доставлено сім загиблих, до Донецької клінічної лікарні №6 – дев’ять поранених російських військовослужбовців, а до Донецької клінічної лікарні №14 – р. сім поранених військовослужбовців, які намагалися атакувати підрозділи АТО на Донецькому напрямку.

25 травня ц.р. поранено троє військовослужбовців 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка);

24 травня ц.р. в результаті неузгоджених дій з передовими позиціями 2 мотострілецького батальйону 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) загинув один та один отримав поранення військовослужбовці розвідувальної роти полку, які намагалися здійснити вихід в тил силам АТО в складі диверсійно-розвідувальної групи.

З огляду на втрату мотивації участі у збройній агресії Росії проти України та поглиблення проблем фінансового та соціального забезпечення, продовжується падіння рівня морально-психологічного стану військовослужбовців 1 АК ЗС РФ.

24 травня ц.р. самовільно залишили передові позиції у районі н.п.Комінтернове та подали рапорти на звільнення з військової служби шість військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК.

https://gur.gov.ua/content/situation-in-ato-area-and-..


Посилання
gur.gov.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *