Повернись живимЗ 7:00 26 травня міжнародний аеропорт ім.. Прокоф’єва тимчасово припиняє свою роботу……і назавжди

Повернись живим

З 7:00 26 травня міжнародний аеропорт ім.. Прокоф’єва тимчасово припиняє свою роботу…

…і назавжди стає заповітною мрією, місцем страху та героїзму, відчаю і надії, полем бою, символом неоголошеної україно-російської війни.

Рівно два роки тому, здається, цей день ще тоді розставив все по місцях. Для української сторони – він стане визначним, днем професійних маневрів і блискавичного виконання бойових завдань. Для ворога цей день стане провальним і ганебним, згодом його назвуть днем «найневдалішої операції сил ДНР». 26 травня 2014 як лакмусовий папірець – покаже хто є хто і що відбувається насправді, покаже, що таке реальна війна і на що здатна українська армія.

В ніч на 26-те травня Донецький аеропорт зайняли бойовики ДНР. Усвідомлюючи стратегічне значення летовища, командуванням терористів була поставлена задача будь що взяти його під повний контроль. Окрім невеликих озброєних угрупувань, що зайняла приміщення, в напрямку аеропорту кинули чималу силу російських найманців, переважно кадирівців, з так званого батальйону «Схід». Камази та БМП завантажені озброєними солдатами, що ледь розмовляли бодай російською мовою, рушили через Донецьк на північну околицю міста. Здавалось доля повітряної гавані вирішена.

Та українські збройні сили наважились на рішучий крок. Висунули ультиматум – до першої години дня ворог має піти з території. Після його невиконання в повітря здійнялась авіація, а саме винищувач Міг-29 та Су-25. Після їх відпрацювання, на бойове завдання вийшли гелікоптери. З Мі-8 висадився десант й пішов на зачистку аеропорту.

То була блискавична операція, не дивлячись на супротив й вогонь у відповідь, спроби збити авіацію, протистояти десантникам, ворог був повністю витиснений з летовища чи знищений. З нашої ж сторони обійшлося взагалі без втрат.

Ворог був розбитий фізично і морально. Знищення Камазу чеченців Кадирова на Путилівському мості, гори трупів звалені в одному з моргів Донецька, купа поранених в міській лікарні, згоріла та розтрощена техніка на під'їзді до аеропорту – фінал того дня для «захисників ДНР».
26 травня все розставив по місцях. З нашого боку – жорстка позиція, умови, кара за їх невиконання, безумовне лідерство та перемога. У ворога – втрати, безсилля, паніка. Та й сам ворог тоді проявив своє власне обличчя, наче скинув вуаль, тобто паранджу. Адже серед загиблих того дня понад 70% громадян саме російської федерації, Чечні. Серед тих хто отримав поранення – лише кожен 5-ий житель Донецька, решта «заробітчани» з Грозного, Гудермеса, Москви та інших містечок східного сусіда.

З того дня так зване АТО офіційно розширило свої межі і почало діяти в Донецьку та на його околицях.
З того дня почався відлік страшних днів оборони Донецького аеропорту – фортеці українських Кіборгів.

Ірина Пустовойт
Проект «Повернись живим»
Приват: 5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій
Всі реквізити і контакти тут :https://tr.im/Plisenko6

https://www.facebook.com/backandalive/photos/a.346200..


Посилання
www.facebook.com

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *