Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

За минулу добу обстрілів позицій, на яких несуть службу прикордонники, не було. Загалом в зоні АТО за минулу добу було виявлено 7 безпілотних літальних апаратів, політ одного з яких прикордонники зафіксували на ділянці Донецького загону.

Прикордонники Луганського загону спільно з військовослужбовцями ЗСУ  виявили неподалік від  контрольного пункту в’їзду-виїзду «Золоте»                нездетоновану міну калібру 82 мм. Виявлений боєприпас вилучено  представниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій для проведення утилізації.

У контрольному пункті в’їзду-виїзду  «Мар’їнка» прикордонники спільно з співробітниками СБУ та фіскальної служби виявили у громадянина України, який прямував автомобілем до непідконтрольної території 1,2 мільйони російських рублів. Кошти оглядова група знайшла в багажнику під обшивкою транспортного засобу. Ще 2 автівки, які перевозили до непідконтрольної території одяг, трикотаж та гербіциди,  прикордонники спільно з працівниками фіскальної служби зупинили у контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Гнутове» та «Новотроїцьке». Конфіскат загальною вартістю майже 50 тисяч гривень передали до фіскальної служби.

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду  «Зайцеве»  прослідував автомобіль з гуманітарним  вантажем від місії «Синодальний відділ благодійності та соціального служіння» з  понад 18 тоннами продуктів харчування для жителів Луганської області. Ще 2 позашляховики з гуманітарним вантажем від Міжнародного комітету Червоного Хреста прослідували через контрольний пункт в’їзду-виїзду  «Новотроїцьке». 

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *