У місті Дніпро урочисто відкрили вуличну експозицію «Шляхами Донбасу» першого в Україні музею АТОУ

У місті Дніпро урочисто відкрили вуличну експозицію «Шляхами Донбасу» першого в Україні музею АТО

У заході, який відбувся біля історичного музею ім. Яворницького, взяли участь керівний склад та військовослужбовці місцевого гарнізону, представники обласної та міської влади, родичі загиблих героїв, воїни-учасники АТО, волонтери, журналісти, духовенство, мешканці обласного центру та численні відвідувачі унікального спорудження під назвою «Шляхами Донбасу».

Під час відкриття експозиції виступили радники голови Дніпропетровської облдержадміністрації кавалер ордену Богдана Хмельницького ІІІ ступеню Іван Начовний та Тетяна Губа, а також відома волонтер Тетяна Ричкова. Присутня на заході співачка Світлана Тарабарова акапелла виконала Гімн України.

На виставці, яка відтворює життя у зоні АТО та демонструє справжній героїзм Українського солдата представлено понад 400 цікавих експонатів. Тут представлено зразки списаної військової техніки, яка воювала на Донбасі — бронетранспортер, машину швидкої, міномет, зенітну установку, військовий джип, блокпост, простріляні дорожні знаки тощо. Серед експонатів — скульптура: маленька дівчинка дає яблуко бійцю.

Серед перших відвідувачів музею були воїни-захисники України та школярі.

Нині продовжується робота над внутрішньою експозицією Музею АТО. Вона займатиме 500 квадратних метрів і розміститься поряд з вуличною експозицією, у приміщеннях історичного музею ім. Яворницького. В експозиції буде військова форма, нагороди, речі, які рятували життя. Повністю відкрити музей планують до кінця року.

http://www.mil.gov.ua/news/2016/05/26/u-misti-dnipro-..

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *