У Станиці обстрілами пошкоджено більше 20 будинків — голова району

Обстли станиці Луганської тривають два тижні. Втім за останні дві доби під вогнем бойовиків опинились не тільки позиції військових, а й житловий сектор Станиці

Як розповів в ексклюзивному коментарі «Громадському радіо» голова Станично-Луганської райдержадміністрації Юрій Золкін, сьогодні обстрілами розбито дах адміністрації, пошкоджена труби теплотраси.

Голова району зазначив, що за два роки війни люди навчились правильно вести себе під час обстрілів, тому ніхто з мирного населення не постраждав. Більше тижня, як жителі вулиці Лебединського повернулись до ночівлі у підвалах.

Крім адмінбудівлі руйнувань зазнали близько двох десятків будинків. 

«Важкі боєприпаси не застосовуються, не працює ствольна артилерія, не падають на Станицю міни 120 мм калібру, від яких було багато пошкоджень», — говорить Юрій Золкін.

За його словами, станицю обстрілюють переважно з великокаліберних кулеметів ДШК, АГС, СПГ. 

Третина жителів Станиці відсутня і частіше під обстріли потрапляють ті вулиці, жителі яких тимчасово не перебувають вдома.

«Та ж вулиця Лебединського. Дуже мало людей проживає там. Більшість виїхала. На вулиці Донецькій практично ніхто не живе. На вулиці Лебединського з 5-6 будинків лише в одному хтось мешкає. Через те, що немає господарів складно встановити пошкодження», — зазначає голова району.

Золкін звернув увагу на те, що люди, які пережили обстріли з «Градів», не часто звертають увагу на пошкодження з кулеметів.

Днями буде підписане розпорядження голови області про фінансування ремонту багатоквартирних будинків.

«Це багатоквартирні будинки, які перебувають у комунальній власності. За бюджетні кошти в них ремонтуватимуть зовнішні комунікації, як це відбувалось у минулому році», — пояснив Юрій Золкін.

Під час телефонного спілкування з Юрієм Золкіним він повідомив, що бойовики зробили постріл з чогось важкого.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *