Юрій Гарбуз зустрівся з лідерами релігійних спільнот області 25 травня 2016 …

Юрій Гарбуз зустрівся з лідерами релігійних спільнот області

25 травня 2016 року голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з керівниками обласних об’єднань та управлінь релігійних організацій Луганщини.
У заході взяли участь 14 духовних осіб, котрі є очільниками або уповноваженими представниками обласних об’єднань та управлінь релігійних організацій, які діють на підконтрольній українській владі території області.
До порядку денного зустрічі входили питання щодо подальшої підтримки та спільних дій місцевих органів влади та релігійних спільнот із забезпечення мирного співіснування представників різних віросповідних напрямів та течій, двостороннього об’єднання зусиль та можливостей на шляху досягнення миру та спокою регіону.
Відкриваючи зустріч Юрій Гарбуз висловив щиру вдячність присутнім духовним лідерам за спрямування їх духовного досвіду та авторитету на відновлення духовного спокою мирян, молитовні заклики до миру та спокою, за збереження притаманних Луганщині релігійних традицій.
Представники релігійних громад області, у свою чергу, проінформували очільника області про заходи, які вживаються релігійними спільнотами в напрямі додержання стану релігійного миру та спокою в регіоні, діяльності щодо дотримання толерантних міжконфесійний відносин, стану надання благодійної та гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям. Також вони висловили пропозицію про доцільність безоплатного виділення у містах та районних центрах області окремих приміщень для зберігання, розподілу та видачі гуманітарної допомоги.
Додатково повідомляємо, що на підконтрольній українській владі території Луганської області діє 325 релігійних організацій, або 39,3 % від загальної кількості релігійних організацій області (828 одиниць), які зареєстрували свої статути (положення) згідно з вимогами Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *