Бахмутська райрада включила до меж району Зайцеве та Майорськ

Сьогодні депутати Бахмутської райради на сесії погодились змінити межі району, включивши до його складу селища міського типу Зайцеве та Майорськ Микитівського району міста Горлівки.

Загалом територія Бахмутського району збільшилась на 1643,8 гектара землі (1515 га – смт Зайцеве та 127,8 га – сел. Майорськ).

Зміни до адміністративно-територіального устрою району прийняті на підставі рішення Зайцівської селищної ради від 18 травня 2016 року, депутати якої звернулись із відповідним клопотанням. Частина селища перебуває під контролем самопроголошеної «ДНР», мешканці живуть фактично на лінії розмежування.

Переважна частина населення давно залишила Зайцеве, залишились в основному пенсіонери, яким немає куди виїжджати. У зв’язку з адміністративним підпорядкуванням окупованому місту Горлівка у людей виникали постійні проблеми з оформленням і виплатою пенсій на контрольованій території, соціальним обслуговуванням і сполученням.

У березні мешканці станції Майорськ та смт Зайцеве звернулись до голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського з проханням підпорядкувати їхні населені пункти Бахмутському району.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *