Про нове у порядку виплат пенсій внутрішньо переміщеним особам

З 1 липня 2016 року виплата пенсій внутрішньо переміщеним особам буде здійснюється тільки через рахунки та мережу установ і пристроїв ПАТ “Державний ощадний банк України”.

З 17.03.2016 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 14.03.2016 №167 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», та з 17.05.2016 набрала чинності постанова Правління Пенсійного фонду України від 08.04.2016 №7-1 «Про реалізацію постанови Кабінету Міністрів України від 14 березня 2016 року № 167 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Для ідентифікації одержувачів пенсій, які є внутрішньо переміщеними особами, та забезпечення виплати їм пенсій здійснюється емісія платіжних карток, які одночасно є пенсійним посвідченням.

Строк дії карток, які одночасно є пенсійним посвідченням, встановлюється до трьох років за умови проходження фізичної ідентифікації клієнта в установах ПАТ “Державний ощадний банк України” перші 2 рази кожні шість місяців, у подальшому – кожні 12 місяців. Після завершення строку дії картки вона перевипускається за рахунок ПАТ “Державний ощадний банк України”.

З 1 серпня 2016 року розпочнеться обмін існуючих платіжних карток на платіжні картки, які одночасно є пенсійним посвідченням, із зазначенням графічної та електронної інформації про власника та його електронного цифрового підпису. Обмін буде здійснюватись за особистим  зверненням клієнтів.

У зв’язку з вищевикладеним, звертаємось до внутрішньо переміщених осіб!

Вам необхідно в строк до 25 червня 2016 року надати до управлінь Пенсійного фонду України в Донецької області заяви про відкриття особових рахунків для виплати пенсії з ПАТ “Державний ощадний банк України” в Донецькій області!

Для прийому заяв від маломобільних громадян з числа внутрішньо переміщених осіб (інвалідів 1, 2 груп, осіб, які потребують стороннього догляду або досягли 80-річного віку), за їх телефонним чи електронним повідомленням, можливий виїзд представників управління із залученням представників органів соціального захисту.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *