Український Mars Hopper переміг на міжнародному конкурсі NASA

Проект київської команди Mars Hopper став переможцем конкурсу NASA Space Apps Challenge 2016 у категорії глядацьких симпатій, передає AIN.ua.

«Я сподіваюся, ми зацікавили NASA своїм проектом. Якщо це так, то хотілося б, щоб Україна до нього долучилася. Коли ми розробляли проект, то розраховували на це: майже всі технології для його реалізації є в Україні. Було б чудово, якби наша країна зайняла гідне місце серед “космічних” країн», – поділився планами інженер проекту Олександр Буткалюк.

Mars Hopper створений, щоб вирішити завдання пересування поверхнею Марса. Для цього розробники використали принцип пересування коників. Крім того, в якості палива команда запропонувала використовувати СО2 з полярних шапок.

Команда планує зробити два прототипи свого винаходу – для наземних і стратосферних випробувань. Поки що розробники озвучили свої наміри агентству і чекають реакції.

Творцями проекту є семеро українців: Павло Правдюков, Олександр Буткалюк, Софія Буткалюк, Микола Денисенко, В’ячеслав Осауленко, Ілля Рибинський, Андрій Музиченко.

Джерело: ain.ua

Перш ніж перемогти у всесвітньому конкурсі, проект пройшов відбір в українському хакатоні і переміг відразу в двох номінаціях. Потім він увійшов до п’ятірки фіналістів з понад 128 команд із різних країн. У фіналі за проект голосували користувачі з усього світу.

До останнього на сайті конкурсу українська команда займала лише третє місце з великим відривом, проте після аналізу голосів на чистоту в українців виявилися найвищі показники.

Нагадаємо, українці створили розумний дефібрилятор, що переміг у міжнародному конкурсі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *