ЄС, ПРООН, Донецька та Луганська ОДА підписали угоду на 10 млн євро

Сьогодні у Краматорську представники Європейського Союзу та Програми розвитку ООН підписали з керівниками Донецької та Луганської облдержадміністрацій угоду про виділення фінансового ресурсу для відновлення ефективного управління та розвитку громад.

«Програма ЄС та ПРООН передбачає виділення фінансового ресурсу для територій, постраждалих від кризи, у розмірі 10 мільйонів євро. Таким чином міжнародні партнери демонструють свою підтримку діям українському уряду по забезпеченню миру та розвитку», – підкреслив очільник Донецької ОДА Павло Жебрівський.

Він повідомив, що гроші будуть використані на заходи з децентралізації та створення ЦНАПів, в яких надаватимуть якісні послуги населенню, на підвищення кваліфікації представників місцевої влади новостворених громад, а також на побудову нової інфраструктури.

За словами Керівника Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Беренда де Гроота, угода є додатком до розширеного фінансування Євросоюзом України (з літа 2014 року сума допомоги склала 300 мільйонів євро).

«Для ЄС цей документ – частина програми, спрямованої на децентралізацію всіх 24 областей України. Це означає розвиток інституцій на місцевому рівні, щоб зробити реорганізацію успішною, щоб досягти модернізації держави, яка відповідатиме таким бажаним стандартам Європи», – наголосив він.

Павло Жебрівський повідомив, що Верховна Рада 2 червня у другому читанні планує ухвалити закон, який передбачає надання Донецькій області додаткових 2,8 мільярди гривень. Разом із фінансовим ресурсом, який вже є,  Донеччина матиме 240 мільйонів доларів, які керівництво ОДА інвестує в покращення інфраструктури контрольованої території.

Він також наголосив, що місцева влада повинна ефективно і прозоро використовувати гроші, інакше очільник облдержадміністрації залишає за собою право передати фінансовий ресурс більш дієвим громадам.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *