Бойовики «ЛНР» проти розміщення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі

Вони заявляють, що це суперечить Мінським угодам

Про це пише місцевий сайт Луганськінформцентр, цитуючи одного з ватажків «Народної міліції ЛНР» Олега Анащенка.

«Ми проти будь-яких міжнародних збройних формувань на території нашої Республіки і Донбасу», — заявив він і сказав, що перебування поліцейської місії ОБСЄ не передбачене Мінськими угодами. 

Він також зазначив, що зараз на Донбасі дві сторони конфлікту, з появою поліцейської місії з’явиться третя.

При цьому заступник міністра у справах тимчасово окупованих територій Георгій Тука нагадав, що вибори на непідконтрольній частини Донбасу можливі тільки після того, як регіон стане безпечним після введення поліцейської місії ОБСЄ. Про це він розповів у коментарі телеканалу «112-Україна»:

«Після того, як буде забезпечена безпека роботи виборчих комісій, засобів масової інформації, коли буде забезпечена вільна і безпечна участь будь-яких українських партій у виборчому процесі, тоді вже можна буде вести розмову про початок передвиборчої компанії», — сказав Георгій Тука.

При цьому він вважає, що реакція бойовиків на поліцейську місію ОБСЄ буде залежати від того, які вказівки вони отримають від російської сторони. Тому ввести такий контингент навіть при згоді самої ОБСЄ буде непросто, проте іншого шляху немає, — зазначив заступник міністра.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *