США повідомили про вбивство командувача ІД у Фаллуджі

Серед 70 вбитих авіаударами бойовиків “Ісламської держави” в обложеному іракському місті Фаллуджа був і командувач ісламістського угрупування – про це повідомили американські військові.

Полковник Стів Уоррен розповів, що впродовж останніх чотирьох днів позиції бойовиків нищили понад 20-ма ударами з повітря. Під час одного з них був убитий і Махер аль-Білаві, який керував бойовиками у місті.

Метою авіаударів, додали в американській армії, є підтримка іракських сил, які намагаються відбити Фаллуджу в ісламістів.

За словами полковника Уоррена, наразі невідомо, як довго триватиме бій за місто.

Раніше керівник військової операції зі звільнення Фаллуджі повідомив, що військові готуються штурмувати населений пункт.

В ООН також повідомили, що сотням сімей вдалося втекти із Фаллуджі, втім майже 50 тисяч мирних жителів, як і раніше, залишаються у місті.

Як передав кореспондент ВВС Джим М’юїр, більшість городян є родичами бойовиків ІД.

Раніше ООН і правозахисна організація Human Rights Watch попередили, що у Фаллуджі панує голод, і запаси продовольства вичерпуються, оскільки урядові війська перекрили усі під’їзди до міста, а ІД не дає жителям його покинути, сподіваючись використати їх в якості “живого щита”.

За даними Human Rights Watch, деякі жителі їдять траву, щоб не померти з голоду. За повідомленнями видання Vox.com, 50-кілограмовий мішок борошна, який в США коштує 7,5 долара, у Фаллуджі продавали більш ніж за 4 тисячі доларів.

Let’s block ads! (Why?)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *