В Європі відзначають століття Верденської битви

Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель вшанують загиблих у битві під Верденом, яка вважається найдовшою битвою Першої світової війни.

У бойових діях, що тривали 10 місяців, у північно-східній Франції загинули сотні тисяч французьких і німецьких солдатів.

Нині Верден став символом примирення Франції та Німеччини. Як очікується, пан Олланд і пані Меркель в цей пам’ятний день закличуть до європейської єдності.

Напередодні Ангела Меркель сказала, що запрошення на вшанування цих подій показує, на якому гарному рівні зараз перебувають відносини між Францією і Німеччиною.

Канцлер сказала, що Європа “стикається з складними завданнями”, але водночас “Європа зробила і досягла багато чого”.

Лідери відвідують німецьке військове кладовище в Консанвуа, а потім покладуть вінки та візьмуть участь у відкритті меморіалу у Вердені.

Після цього відбудеться церемонія у мерії, а основні заходи пройдуть у Дуомоні у другій половині дня, де обидва лідери виступлять із промовами.

Битва при Вердені тривала з 21 лютого до 15 грудня 1916 року.

Наприкінці у грудні Франція відновила контроль майже над всією територією, яку втратила у лютому через наступ німецької армії.

Let’s block ads! (Why?)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *