Визначилися переможці футбольного турніру «Донбас: матч миру»

28 травня завершився відкритий турнір з футболу між юнаками Донецької і Луганської областей «Донбас: матч миру», який проходив у Святогірську на базі обласного дитячо-молодіжного санаторно-оздоровчого комплексу «Перлина Донеччини».

Участь у змаганнях брали 8 команд двох вікових категорій – юнаки 2004-го та 2002-го років народження. По 4 колективи представляли два регіони: Донеччину (міста Бахмут, Дружківка, Лиман, Слов’янськ) та Луганщину (міста Сєвєродонецьк та Попасна).

У перший день турніру, 27 травня, команди зіграли по два матчі, а 28 травня на кожен футбольний колектив очікувала одна зустріч, вирішальна у розподілі нагород.

Молодша група:

«Сєвєродонецьк» (Сєвєродонецьк) – «Дружківка» (Дружківка) – 3:0

«Попасна» (Попасна) – «Локомотив» (Лиман) – 0:1

Старша група:

«Сєвєродонецьк» (Сєвєродонецьк) – «Словхліб» (Слов’янськ) – 0:1

«Попасна» (Попасна) – Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки (Бахмут) – 1:2

Таким чином, підсумкові результати в молодшій групі поставили на перше місце гравців «Сєвєродонецька». Друге місце посів колектив «Дружківка», третє – «Локомотив» (Лиман), а четверте – «Попасна».

У старшій групі за підсумками напруженої боротьби перемогу святкували футболісти Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки (Бахмут). Срібними призерами були гравці «Словхліба» (Слов’янськ), бронзовими – «Попасної», а четвертими – «Сєвєродонецька».

Команди, що посіли перші-треті місця, нагородили кубками, медалями та м’ячами. При цьому жоден з футболістів-учасників турніру не залишився без подарунку. Особисті призи отримали представники різних амплуа: воротар, захисник, напівзахисник, нападаючий, а також кращі гравці змагань – Олександр Кобилинський (молодша група) і Влад Титаренко (старша група).

Після церемонії нагородження з напутніми словами до учасників звернулася радник голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук:

– Не треба засмучуватися від того, що медалі за перше місце отримали не всі з вас. На цьому турнірі нема переможених, просто хтось був більш впевнений у своїх силах. Ми бажаємо, щоб із сьогоднішніх учасників обов’язково виросли майбутні гравці дорослих команд «Шахтар», «Зоря» та національної збірної України з футболу. Дуже хочеться, щоб цей турнір підтримали діти всіх регіонів України в прагненні до миру та щасливого дитинства. Щоб 1 червня в День захисту дітей нам, дорослим, не доводилося захищати підростаюче покоління ні від війни, ні від агресії, ні від насильства. Миру нашому дому!

На завершення футбольного свята діти, які відпочивають у «Перлині Донеччини», випустили в небо повітряні кульки з надією, що їх найщиріші побажання, загадані за мить до цього, обов’язково здійсняться.

За інформацією управління з питань фізичної культури та спорту ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *