На Луганщині на одній із шахт сталася пожежа Сьогодні, 30 травня, у …

На Луганщині на одній із шахт сталася пожежа

Сьогодні, 30 травня, у Луганській облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуації, на якому розглядалося питання щодо пожежі, що виникла на шахті «Привільнянська» ПАТ «Лисичанськвугілля».
«На території регіону сталася надзвичайна ситуація, пов’язана з пожежею на одному з вугільних підприємств. Ми зібралися, щоб визначитися, наскільки ситуація складна і чи зможемо впоратися з нею самостійно, чи є необхідність залучати додаткові сили», – зазначив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.
«На сьогодні ситуація не покращилась, оскільки ми ще не маємо доступу до осередку загоряння. Ведуться гірничо-технічні роботи для того, щоб його дістатися. Усі необхідні матеріали у нас на цей момент є. Попередньо ми вже закупили матеріали необхідні для ведення гірничих робіт. Крім того, комісія при Лисичанській міській раді винесла позитивне рішення з виділення додаткових коштів у розмірі 500 000 гривень на ліквідацію аварії, – сказав керівник підприємства «Лисичанськвугілля» Борис Перепелиця. – Ця шахта роботу з видобутку вугілля не вела. Постраждалих немає. Для ліквідації пожежі задіяно 65 спеціалістів. Небезпечних умов для ліквідації аварії немає.
За словами директора вугільного підприємства, через півтори доби воєнізований гірничо-рятувальний загін дійде до епіцентру пожежі й розпочне її ліквідацію.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *