Петро Шкутяк очолить робочу групу внутрішньої безпеки ГПУ по перевірці доброчесності прокурорів у центрі і на місцях

30 травня 2016 року Юрій Луценко на своїй прес-конференції, присвяченій реформуванню органів прокуратури, визначив очищення системи одним із головних пріоритетів діяльності.

«Ми маємо завершити процес люстрації в органах прокуратури на виконання вимог Закону «Про очищення влади», – наголосив Юрій Луценко.

Так, за його інформацією, станом на 13 травня 2016 року з органів прокуратури звільнено 205 прокурорсько-слідчих працівників, що становить 22% від загальної кількості люстрованих осіб у державі. З них у центральному апараті – 69, у прокуратурах регіонального та місцевого рівня – 130, у Національній академії прокуратури України – 6. На теперішній час із числа прокурорів, зазначених у люстраційних списках Мін’юсту України, залишаються на посадах в органах прокуратури 6 осіб.

Але на цьому, запевнив Юрій Луценко, справа очищення прокуратури не закінчується. «Це не кінець, а початок великої чистки. Як людина з-поза системи я наголошую, що недоторканих працівників в прокуратурі більше не буде. Прокурор такий самий працівник правоохоронних органів, як і всі інші, і має відповідати за свої дії», – сказав він. Саме тому з метою очищення прокуратури для відновлення довіри суспільства у структуру внутрішньої безпеки ГПУ призначений Петро Шкутяк, який буде керівником робочої групи внутрішньої безпеки ГПУ по перевірці доброчесності прокурорів у центрі і на місцях. Головним інструментом робочої групи, яку очолить Петро Шкутяк, стане співставлення рівня життя працівника прокуратури та легальних джерел доходів сім'ї прокурора, що вказані в його декларації.

Також він закликав представників громадськості та засобів масової інформації надавати до робочої групи, яку очолює Петро Шкутяк, матеріали у вигляді аудіо- чи відеозаписів, які підтверджують незаконні вимоги працівників прокуратури або інших силових структур.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *