У Маріуполі прем’єр-міністр і очільник Донецької ОДА відвідали дитсадок

Перебуваючи сьогодні з робочим візитом у Маріуполі, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман разом з очільником Донецької облдержадміністрації Павлом Жебрівським і міським головою Вадимом Бойченком відвідали комунальний дитсадок «Червона гвоздика».

Перш, ніж зайти до закладу, вони поспілкувались з громадою, яка зібралась біля будівлі. Вже у садку діти вітали гостей українськими віршами, а також подарували їм ляльки-мотанки, зробленими власноруч.

У відповідь Володимир Гройсман презентував дитячому садку цифровий фотоапарат, щоб вихователі мали можливість фіксувати найяскравіші моменти з життя дітей, а також музичний центр з караоке, щоб свята проходили веселіше.

У яслах-садку №125 працюють 2 спеціальні групи для 24 дітей з затримкою у розвитку. В закладі організовано роботу 7 профільних груп за пріоритетними напрямками росту: з художньо-естетичного, еколого-оздоровчого, фізкультурно-оздоровчого а також логіко-математичного розвитку. Окрім цього, діють гуртки ручної праці та хореографічний.

Після зустрічі з дітьми Володимир Гройсман і Павло Жебрівський поспілкувались з вихователями та батьками. Маріупольців хвилюють питання мінімальної заробітної плати і виплати пенсій, проблеми внутрішньо переміщених осіб, а також стан реформи житлово-комунального господарства.

Також звучало питання про відновлення роботи міського аеропорту.

Павло Жебрівський наголосив, що поновити діяльність пасажирського аеровокзалу можливо, але стан безпеки поки цього не дозволяє. «Ми можемо домовитись з військовими, можемо виділити фінансовий ресурс на ремонт, але людська безпека для нас – найголовніше. Перед тим, як пускати сюди пасажирські літаки, необхідно унеможливити обстріли», – підкреслив він.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *