У Збройних силах запрацює школа інструкторів за стандартами НАТО

Міністр оборони Степан Полторак анонсував створення у межах ЗСУ власної школи інструкторів, які пройдуть підготовку з інструкторами країн НАТО.

Про це інформує VIDIA з посиланням на прес-службу Міноборони.

Фото: mil.gov.ua

«Ці люди мають пройти відповідну підготовку з інструкторами країн Альянсу, а далі самостійно навчати наших бійців. Щоб наші інструктори якісно працювали, їм необхідно створити необхідні умови. Тому що жити у наметі протягом одного-двох років — це дуже важко. Ми запланували будівництво відповідної інфраструктури, де будуть створені нормальні умови для інструкторів», – зазначив міністр.

Полторак повідомив, що кошти на створення школи передбачені у бюджеті, також планують залучати інвесторів і допомогу звичайних громадян.

Також міністр розповів про плани щодо поліпшення навчальної та матеріально-технічної бази полігонів Збройних сил: «Наразі ми ведемо перемовини з іноземними колегами, які надають нам допомогу і порадами, і фінансовим ресурсом. Сподіваюся, що влітку, після проведення Саміту НАТО за участю Президента України, наші партнери з Альянсу нададуть нам допомогу, у тому числі, і для покращення матеріально-технічної бази».

Нагадаємо, Голова Комітету Сенату США з питань Збройних сил Джон Маккейн розповів, що проект оборонного бюджету США передбачає 500 млн доларів для України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *