«Мінкультури підтримає українські колективи з окупованих територій», – …

«Мінкультури підтримає українські колективи з окупованих територій», – Євген Нищук

Під час XVIII Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії» міністр культури України Євген Нищук провів зустріч з Сергієм Дорофеєвим – директором Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.
Під час розмови директор театру розповів про особливості діяльності колективу, який зараз тимчасово розміщується в місті Сєвєродонецьк.
«Сьогодні нам, молодому колективу, який в цьому році святкує свій ювілейний 75-й театральний сезон, дуже важливо, щоб Україна знала, що на Луганщині український театр є, був і буде», – сказав директор театру Сергій Дорофєєв.
«Ми як Мінкультури докладемо всіх зусиль, щоб підтримати ті колективи, які після виїзду з тимчасово окупованих територій продовжують творити українське мистецтво. Також ми вже визначили співробітництво, зокрема, в контексті сприяння гастрольній діяльності колективу», – заявив міністр культури України Євген Нищук.
Міністр також зазначив, що з Національним університетом театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого буде організовано співпрацю щодо сприяння отримання професійної освіти співробітниками театру.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *