Затримано державного виконавця, який перевіряється на причетність до зловживань із державним цукром, який належить ДСБУ «Аграрний фонд»

Генеральна прокуратура України продовжує вживати заходи з метою упередження можливих шахрайських оборудок з державним цукром та притягнення винних у цьому осіб до установленої законом відповідальності.

Зокрема, під час однієї із спецоперацій, яку проведено завдяки копіткій роботі та злагодженій співпраці Генеральної прокуратури України та Головного управління національної поліції у Київській області, під час проведення 27.05.2016 обшуку у житлі державного виконавця, який перевіряється на причетність до зловживань із державним цукром, виявлено значну кількість вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових пристроїв, на які відсутні передбачені законом дозволи, у тому числі гранати та запали до них.

За цим фактом Генеральною прокуратурою України розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Державного виконавця 27.05.2016 затримано за підозрою у вчиненні злочину.

Як повідомлялось раніше, Генеральною прокуратурою України спільно із працівниками Служби безпеки України 26.03.2016 попереджено збитки державі на більше ніж півмільярда гривень через спробу рейдерського захоплення цукру, який належить ДСБУ «Аграрний фонд», під виглядом проведення виконавчих дій цим же державним виконавцем.

Звертає на себе увагу те, що зазначений державний виконавець проводив виконавчі дії з опису і передачі державного цукру у власність приватній структурі з одного із складів у с. Червона Слобода Черкаської області, обставини вчинення яких досліджуються у кримінальному провадженні Національного антикорупційного бюро України.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *