Російський «травмпункт на колесах» у Ясинуватій

Російська автоперев’язувальна АП-2 на шасі КАМАЗ-43114 зафіксована у Ясинуватій.

Найгарячіша точка на окупованому Донбасі сьогодні – «Авдіївська промзона». Не дивно, що російські окупаційні війська розмістили безпосередньо біля (2-3 км) «промзони» свою «Автоперев’язувальну» АП-2 на базі шасі КАМАЗ-43114.

Довідка:

Пересувний хірургічний комплекс «Автоперев’язувальна» виготовляється на базі повнопривідних автомобілів КАМАЗ 43114, КАМАЗ 43118, УРАЛ 4320 та ін. у кузові-фургоні підвищеної герметичності, що зроблений за військовою технологією з внутрішнім армуванням під встановлення вмонтованого обладнання. 

Призначений для надання першої лікарської допомоги пораненим та постраждалим при масових ураженнях та в умовах надзвичайних та екстремальних ситуацій на місці стихійних лих, техногенних та антропогенних катастроф, а також аварій, пов’язаних з викидом шкідливих хімічних речовин в атмосферу (У нашому випадку це активні бойові дії й агресія з боку Росії на території України — примітка).

Обладнання пересувного хірургічного комплексу «Автоперев’язувальна» дозволяє проводити:

  • первинний прийом та сортування поранених і постраждалих;
  • первинну хірургічну обробку ран;
  • зупиняти масивні кровотечі з кровоносних судин та внутрішніх органів;
  • проводити інтенсивну протишокову терапію;
  • невідкладні реанімаційні заходи;
  • підготовку поранених до транспортування та евакуації з місця події.

Пересувний хірургічний комплекс «Автоперев’язувальна» обладнаний автономними системами життєзабезпечення: енергопостачання, опалення, вентиляція, кондиціонування, аварійне електроживлення, освітлення, кисневе забезпечення, що дозволяє проводити безперервний позмінний прийом постраждалих протягом необмеженого часу. Кожен пересувний хірургічний комплекс «Автоперев’язувальна» укомплектований 2 каркасними чи пневмокаркасними модулями, які швидко ставляться і пристиковуються під час роботи до кузова-фургона автомобіля та виконують функцію приймально-сортувального та евакуаційного відділень. 
Модулі пересувного хірургічного комплексу «Автоперев’язувальна» також укомплектовані обладнанням, потрібним для створення комфортних умов під час перебування в них поранених. 

Що всередині російської “Автоперев’язувальної” АП-2, нижче на фото (джерело фото).

 

«Авдіївська промзона» на мапі.

АП-2 стоїть у дворі будівлі корпорації «Украгропромбуд Агроспецмонтажник». Фото panoramio.

Облицювання фасаду будівлі практично ідентичне з усіх сторін, але нижня частина, зроблена з чорного та червоного мармуру, однакова з усіх боків будівлі й повністю збігається із зображенням на фотографіях російських бойовиків.

На “Автоперев’язувальній” АП-2 видно номер «ДК 6405», «ДК» — донецький корпус окупаційних військ Росії на Донбасі.

Зверніть увагу, судячи з лакофарбового покриття, машина дуже свіжа, а також намет з ношами прямо з виробництва. «Віджати» у ЗСУ таке точно не могли.

Зауважимо, що це місце та прилеглі території російські окупанти використовують від початку 2015 року.

Лютий 2015 р., на супутниковому знімку видно багато тентованих військових вантажівок для перевезення бойовиків. На всіх наступних знімках у «Google Планета Земля Про» іноді можна побачити іншу техніку, але в основному, до травня 2015 року, на тих знімках було зафіксовано тентовані військові вантажівки.

Фотографії 2015 року всередині будівлі.

На знімках у сервісі terraserver, у проміжку з вересня до жовтня 2015 р., скупчення військової техніки не зафіксовано. На жаль, більш актуальних знімків цієї локації, а також за 2016 рік у відкритому доступі зараз немає. Але на свіжих фотографіях російських бойовиків тут знову видно скупчення військової техніки.

Як бонус публікуємо знімок (літо 2016) з анонімного супутника спільноти InformNapalm, на якому видно новеньку російську “Автоперев’язувальну” АП-2 на базі шасі КАМАЗ-43114, а також іншу військову техніку, накриту чохлами, яка зафіксована на фото вище. 

Матеріал до публікації підготував Відаль Сорокін

Ідентифікація техніки — Михайло Кузнецов

Ідентифікація місцевості — @5urpher

(CC BY 4.0) Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

Ми закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах.Винесення матеріалів у публічну площину може переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *