Десант із Костроми знову «заблукав» в Україні

Сьогодні у зведенні про ситуацію в районі проведення АТО за 11 серпня 2016 року Головне управління розвідки МО України повідомило про фіксацію прибуття в окупований Донецьк нової партії російських військовослужбовців. Повідомляють, що для проведення ротації розвідувальних підрозділів прибули військовослужбовці зі складу батальйонно-тактичної групи 331-го гвардійського парашутно-десантного полку (ппд – пункт постійної дислокації – м. Кострома) 98 дивізії ПДВ ЗС РФ. За повідомленням ГУР МОУ, російські військовослужбовці виконують завдання на напрямках населених пунктів:  Авдіївка, Мар’їнка та Красногорівка.
OSINT-експерти InformNapalm проводять перевірку та пошук фактів для підтвердження цієї інформації.
Треба сказати, що російських військовослужбовців 331-го гвардійського парашутно-десантного полку раніше вже фіксували на Донбасі.
Так, у ході проведення розслідування у березні 2015 року одного із десантників  331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії (в/ч 71211, Кострома) Артура Уханова (профіль, архів профілю, архів альбому) зафіксували у Станично-Луганському районі України.

Читайте також: «Російський десантник 331-го ПДП 98-ї ПДД позує у Станично-Луганському районі України»


Пізніше він також закріпив на своїй стіні в акаунті “ВК” такий допис:
«28.06.2015 під час бойових дій у районі Станиці Луганської загинув мій бойовий товариш і просто друг. Вітя, вічна пам’ять. Хай земля тобі буде пухом»

Також варто згадати історію з 10 полоненими російськими десантниками з того ж 331-го полку 98-ї дивізії ПДВ, які «заблукали» у серпні 2014 року. Українські силовики затримали їх біля населеного пункту Дзеркальне Амвросіївського району Донецької області.

Тож розвіддані про ротацію БТГр зі складу 331-го полку 98-ї дивізії ПДВ ЗС РФ та присутність її військовослужбовців на території окупованої частини України цілком може претендувати на достовірність.

Рекомендуємо нашим читачам звіряти факти присутності та фіксації військовослужбовців російських військових частин та підрозділів за базою даних розслідувань волонтерів-розвідників InformNapalm.
Постійне посилання на базу даних: bit.ly/RussianPresence (доступні також переклади розслідувань на різні мови).

(CC BY 4.0) Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

Ми закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах.Винесення матеріалів у публічну площину може переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *