Дезертири 247-го десантно-штурмового полку ПДВ на навчаннях у Криму

На початку серпня під час масштабних військових маневрів ЗС РФ у Криму сталася надзвичайна ситуація: кілька військовослужбовців скоїли важкий злочин і дезертирували. 

«За скоєння важкого злочину на території м. Армянська розшукуються п’ять осіб, які пересуваються і на автомобільному транспорті, і пішки. Всі одягнені в камуфляжну форму, на камуфляжі шеврони із зображенням прапора Російської Федерації, у нижній частині ромб», —  таке орієнтування розіслали у всі відділи поліції Криму 7 серпня 2016 (архів).
Набір параметрів в орієнтуванні – шеврон, ромб і прапор Російської Федерації – вказує на сучасний шеврон ПДВ РФ (архів).

Але до серпневої гри мускулами, яку РФ так нав’язливо демонструє в Криму, прикута увага всього світу. Визнати, що в армії окупанта низький рівень дисципліни і десантники цілими групами покидають місця служби, було б вкрай болісно для іміджу. Тому інформацію про дезертирів швидко придушують. На півночі Криму відімкнули інтернет (щоб уникнути додаткового витоку даних через мережу) і реалізовують сценарій звинувачення української сторони у підготовці терактів. Для виконання «диверсій», за версією агресора, замість «високих атлетичних хлопців»  (із орієнтування МВС) підсовують 140-кілограмового жителя Запорізької області. Його призначають «терористом», щоб приховати грандіозну надзвичайну подію у військах під час проведення навчань з «антитерору». Але версія, що мала одним пострілом вбити двох зайців, почала тріщати по швах. У мережі почали з’являтися нові дані.

Так, повідомлення про загибель військовослужбовця 247-го десантно-штурмового полку ПДВ Семена Сичова (архів профілю та фотоальбому), який помер від втрати крові при не смертельних пораненнях вказує на те, що військовослужбовець або був у групі дезертирів (товаришів по службі з 247-го ДШП ПДВ), або під час затримання вступив з ними в зіткнення. Також доволі дивна офіційна позиція Москви. Десантника не нагородили посмертно, що непрямо підтверджує зовсім не «героїчну смерть» від куль «української ДРГ», а поранення в ході внутрішнього конфлікту. Можливо, десантник і був одним із дезертирів, якого поранили під час затримання. Адже навіть російських військовослужбовців, які таємно воюють у Сирії та на Донбасі, військові керівники РФ оперативно обдаровують нагородами за бойові заслуги.  Аналогічно дивна ситуація із загиблим спецпризначенцем ФСБ. Є поки не підтверджена інформація, що ім’я співробітника Роман Камєнєв. Офіційної заяви влади РФ та нагородження «захисника вітчизни» досі не відбулося, попри величезний резонанс та інформаційну накачку події у ЗМІ.

Очевидно, що у справі про дезертирів та загибель військовослужбовців замішане злочинне недбальство командирів ЗС РФ різних рівнів. Ланцюжок кругової поруки та приховування злочинів тягнеться від безпосередніх командирів та офіцерів 247-го десантно-штурмового полку ПДВ  до високих генеральських кабінетів, де вирішили з НС, що сталася на «антитерористичних маневрах», зробити прецедент, який міг стати приводом для початку повномасштабної війни. Можливо, проведення незалежних журналістських розслідувань та пошук інсайдерів у 247 ДШП ПДВ зможе пролити світло на дивну смерть військовослужбовців.
Нагадуємо, що інформація про участь військовослужбовців 247-го десантно-штурмового полку ПДВ  у війні на Донбасі не раз з’являлася у розслідуваннях InformNapalm:

Засудженого російського офіцера ПДВ реабілітували й підвищили за участь у неоголошеній війні проти України

247-й десантно-штурмовий полк 7-ї дивізії ПДВ в Україні
Українське «відрядження» 247-го десантно-штурмового полку ЗС РФ

Змішана БТГр 247-го ДШП та 4-ї ТД відпрацьовує взаємодію в прикордонному з Україною районі

Матеріал підготували Михайло Кузнецов та Роман Бурко
спеціально для сайту InformNapalm.org.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *