ПКС РФ легалізують нову авіабазу для терору Сирії з території Ірану

Іранську авіабазу Хамадан готували для перекидання туди угруповання літаків ПКС РФ із вересня 2015 року, та тільки через рік, 15 серпня, провели формальну легалізацію. Докладніше читайте у розслідуванні InformNapalm.

Сьогодні, 16 серпня, з’явилися нові дані про формальну легалізацію російського авіаугруповання на іранській базі Хамадан (35°12’0″N 48°39’32″E). За даними видання Al-Masdar, вчора на іранську авіабазу прибули російські бомбардувальники Ту-22М3 та Су-34.

15 серпня фото новоприбулих російських літаків на авіабазі Хамадан опублікували у Твіттері аналітичної групи .

На фото літаки Ту-22М3 з бортовими номерами (червоні): 43, 16, 57.
Нагадуємо, що раніше InformNapalm опублікував особисті дані командирів кількох екіпажів Ту-22М3 з бортовими номерами (червоні) 24, 26 та 42, які бомбили мирних жителів Сирії.

Докладно у розслідуванні: Хто бомбить Сирію: особисті дані 58 офіцерів ПКС РФ (інфографіка)

Нагадуємо, що через іранську авіабазу Хамадан та ПКС РФ уже був великий міжнародний скандал у жовтні 2015 року.

Американський канал «Fox News» з покликанням на дані розвідки повідомив тоді, що протягом 10 днів російська авіація проводила транспортування зброї в Сирію з Ірану. Ці дії грубо порушували збройне ембарго, накладене на Іран резолюцією Радбезу ООН. Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm у ході дорозвідки відкритих джерел інформації знайшла підтвердження представленим даним. У кінці жовтня 2015  знайшли, проаналізували й оприлюднили записи переговорів між пілотом Іл-76МД та диспетчером. Встановлено, що група літаків ПКС РФ з ведучим Іл-76МД (RF-76554) 17 вересня здійснила переліт з військового аеродрому Моздок на авіабазу ВПС Ірану Хамадан.

Докладно у розслідуванні: РФ порушує ембарго й постачає зброю з Ірану в Сирію: дані розвідки й аудіоперехоплення.

Отже, з огляду на неодноразову фіксацію нелегальних польотів російських військових транспортних літаків на іранську авіабазу Хамадан, зрозуміло, що підготовка авіабази в Ірані для перекидання на її територію російських бомбардувальників Ту-22М3 та Су-34 проводилась, щонайменше, від початку операції ПКС РФ у Сирії. Формальна легалізація бази для початку проведення авіанападів російських бомбардувальників з території Ірану тільки за першу добу продемонструвала різке збільшення кількості смертей мирних сирійських жителів, які стали жертвами килимових бомбардувань ПКС РФ. Такі дії можна кваліфікувати не як боротьбу з тероризмом, а навпаки — як терор у державних масштабах проти мирних сирійських громадян.

Матеріал підготував Роман Бурко спеціально для InformNapalm.org

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *