Хакери розкрили підготовку провокації РФ у Львові на День Незалежності

Група кіберактивістів «КіберХунта» отримала доступ до особистого листування бойовика терористичної організації «ЛНР» з позивним «Грім». Він координує інформаційні операції спецслужб Російської Федерації на Львівщині. Частину даних листування ексклюзивно передали для публікації InformNapalm. Інформацію, що має оперативну цінність, направили для розробки в СБУ.

З отриманих матеріалів стало відомо, що агенти РФ планують здійснити провокацію у Львові під час святкування 25-ї річниці проголошення Незалежності України. Ми вже зараз можемо оприлюднити деякі факти, розголошення яких не заважатиме роботі оперативників.

Агенти Кремля мають намір винайняти квартиру в центрі міста, де планується велике скупчення людей, і включити через потужні колонки підготовлений наперед аудіозапис. На місці запланованої події, мабуть, будуть люди, які почнуть відеофіксацію провокації для російських ЗМІ, щоб дати  їм можливість представити інцидент «як вияв бажання створити львівську народну республіку», яка б діяла у спільній канві з проросійськими анклавами – терористичними організаціями «ЛНР»/»ДНР».

Зараз російські куратори через своїх агентів намагаються знайти виконавця провокації – людину, яка за певну плату візьметься її реалізувати.

Публікуємо скріншоти перехопленого листування. Телефонний номер затертий, щоб не заважати роботі силовиків.

Треба зазначити, що подібний сценарій одного разу вже був реалізований – на День Незалежності України у 1999 році. Тоді група з 20 лимонівців, які приїхали з РФ, пробралася на вежу будівлі Матроського клубу на площі Ушакова у центрі Севастополя. Приблизно о 10 ранку на другому поверсі вежі вони закріпили транспарант «Севастополь – російське місто!», а потім, піднявшись до шпилю, вивісили прапор НБП та почали розкидати листівки антиукраїнського змісту. Для більшого резонансу лимонівці прикували себе до вежі з допомогою зварювальних олівців і ланцюгів.

У перехопленому листуванні куратор говорить, що подію анонсуватимуть на інформаційному ресурсі «Львівської народної». Можливо, йдеться про одну із соціальних груп, створених у «Фейсбуці» чи «ВКонтакті» для просування фейкової «львівської народної республіки».

InformNapalm

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *