Росія перекинула в Луганськ комплекс «Світ-КУ»

Дякуючи нашим читачам, 19 серпня 2016 року в Луганську на перетині вулиць 50-річчя утворення СРСР і Курчатова сфотографували та ідентифікували сучасний російський мобільний комплекс радіотехнічного контролю та захисту інформації РБ-636АМ2 «Світ-КУ». Цей комплекс взято на озброєння російської армії у 2012 році. В Україну його не постачали.

Довідка:
Комплекс призначений для контролю за ситуацією та для простежування різних джерел радіосигналів. Системи машини можуть стежити за ситуацією та захищати від перехоплення інформацію, що передається бездротовими каналами.  Апаратура комплексу може простежувати сигнали різних радіоелектронних систем, аналізувати їх і визначати координати джерела цих сигналів. Комплекс «Світ-КУ» може приймати сигнали в діапазоні частот від 25 МГц до 18 ГГц. Ранній варіант комплексу РБ-636АМ2 базувався на шасі двохосьового «КамАЗ-4350». Новий варіант комплексу, представлений на виставці 2015 року, змонтований на шасі типу Ford Transit.

Фотографія комплексу в Луганську та ідентифікація техніки:

Геолокація знімка:

Також дякуючи нашим читачам, вдалося встановити, що цей комплекс закріплений за 18 окремою ротою РЕБ (в/ч Л-05776, місце дислокації м. Луганськ) 2-го армійського корпусу російських окупаційних військ на Донбасі. На шасі комплексу тактичний знак «18 в квадраті», реєстраційний номер ЛК 4686.

Нагадуємо, що на цьому тижні волонтерам InformNapalm вдалося ідентифікувати сучасну російську станцію перешкод радіопідривників боєприпасів СПР-2М «Ртуть-БМ», яку використовували російські окупаційні війська на донецькому напрямку. Докладно з інформацією можна ознайомитися у матеріалі «Російський комплекс СПР-2М «Ртуть-БМ» у Донецьку (координати)».

Отже, на цей час волонтери InformNapalm  на окупованих територіях виявили такі сучасні російські комплекси РЕБ:

  • РБ-341В «Леєр-3»;
  • Р-378Б «Борисоглібськ-2»;
  • Р-934УМ;
  • Р-330Ж «Житель»;
  • «Торн»;
  • «Ртуть-БМ»;
  • РБ-636АМ2 «Світ-КУ».

Матеріал до публікації підготував Михайло Кузнецов за сприяння Кузьми Тутова, Дмитра І., Кота В. та читачів нашого ресурсу.

(CC BY 4.0) Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

Ми закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів у публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *