Російські окупанти грабують грузинських селян

Міжнародна спільнота InformNapalm продовжує висвітлювати тему «повзучої окупації» Грузії. Це поняття вкорінилося після російської воєнної агресії у серпні 2008 року й означає проведення певних кордонів, а також поетапне загарбання нових земель російськими окупаційними силами, які розгорнули свої військові бази у Цхінвальському регіоні та Абхазії.

Один з останніх фактів «повзучої окупації» — події 23-24 серпня 2016 року, коли російські окупанти почали збір урожаю зернових з полів грузинських селян біля села Земо Собісі Горійського району, що прилягає до окупованого Росією Цхінвальського регіону Грузії. «Сільгоспроботи» комбайна, якого вони пригнали, забезпечували військовослужбовці, які приїхали на «КамАЗ»-ах та «УАЗ»-ах, а також вертоліт «Мі-8» баражував над полем.

Неподобство окупантів закінчилося тільки після того, як на місце прибула група журналістів, міжнародні спостерігачі ОБСЄ та представники влади. Після цього російські злодії в погонах спішно ретирувалися. 

Нагадуємо, що у листопаді 2015 року InformNapalm публікував дані IDFI (Інститут розвитку свободи інформації) – інформацію про ті території Грузії, які можуть опинитися поза державним контролем Тбілісі. У минулій публікації також навели деталі процесу “повзучої окупації”, нібито ініційованого сепаратистським урядом Південної Осетії, а насправді все це реалізовують сили російських окупантів.

Це не перший випадок такого злодійства й мародерства. Російські військові ще в статусі “миротворців” таким не гребували, ну а після того, як “миротворча” місія переросла у відкриту агресію та окупацію регіонів Грузії, такі факти стали буденним ділом. Ще у 2013 році в грузинському медіапросторі розтиражували серію фотографій окупантів у грузинських садах і виноградниках.

 

Російські окупанти та їхні сім’ї люблять фотографуватися не тільки з фруктами, але й на фоні покинутих грузинами будинків, які цілеспрямовано руйнують.

Дивіться посилання на тему «повзуча окупація» / Грузія:

Матеріал до публікації підготували волонтери міжнародної спільноти InformNapalm.

Автор матеріалу: Іраклій Комахідзе 

(CC BY 4.0) Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

Ми закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів у публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *