Хактивісти відсвяткували День програміста ударною операцією #op256thDay

Хактивісти з кіберальянсу українських груп FalconsFlame, RUH8Trinity та СyberHunta провели спільну масштабну операцію #op256thDay, присвячену до Дня програміста. День програміста відзначають спеціалісти сфери IT-технологій у 256-й день року. У невисокосний рік свято припадає на 13 вересня, у високосний — на 12 вересня.

Метою операції стали ін’єкції “сироватки правди” на пропагандистські та т. зв. “урядові” ресурси маріонеткових бандформувань “лнр/днр” та інших російських сайтів, націлених на забезпечення інформаційного компоненту терористичної війни проти України.

Частину ресурсів знищили (відключення доменів, хостингу та видалення всіх бекапів), частину піддали дефейсу з нагадуванням про воєнні злочини РФ на Донбасі.

«Антимайдан», «генеральна прокуратура лнр», «e-news», «мінбуд днр» та багато інших сайтів були атаковані хактивістами. Загальна кількість ресурсів, які були знищені або зазнали дефейсу за одну “Ніч програміста” — понад 33.
Також на багатьох пропагандистських сайтах російських терористів хактивісти вбудували відеографіку з демонстрацією 33 типів озброєння та техніки РФ на Донбасі та інші відеоролики, які викривають роль Росії в агресії проти України.

Нам далося зберегти архіви деяких дефейсів:

«антимайдан» , «генеральная прокуратура лнр», «вектор правди.ру»,«офіційний сайт адміністрації міста Макіївка», «голос новоросії»,«конт.ws», «портал донецьк.ру», «міністерство будівництва днр»,«дослідницький центр глобальна авантюра», «донецький політичний центр» і под.

Нагадуємо, що це не перша успішна спільна операція кіберактивістів. Раніше провели операції: #opDay28, #opMay18,#OpMay9.
Візитівкою кіберальянсу стали відеозвернення хакера з “Львівського метро”, які набрали сотні тисяч переглядів в інтернеті і навіть потрапляли в сюжети телеканалів. У кінці літа учасники кіберальянсу також дали ексклюзивне інтерв’ю одному із закордонних каналів, вихід інтерв’ю планується на жовтень 2016 року в рамках серії фільмів про кібервійну.

Інформація про інші цікаві операції доступна також за посиланням на спецпроект: «Роль хактивістів у боротьбі з російською агресією».

Інформація підготовлена спеціально для читачів InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на джерело обов’язкове.

CC BY 4.0

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *