Міномет «ШМОН». Черговий промах російських пропагандистів

Під час моніторингу інформаційних ресурсів російських окупаційних сил на Донбасі виявили черговий промах в роботі воєнних пропагандистів. Так, на брифінгу маріонеткового «представника народної міліції лнр про ситуацію на лінії зіткнення» 10 вересня 2016 року заявили, що збройні сили України на лінії зіткнення створюють криївки зі зброєю для проведення диверсійних операцій проти мирних жителів на контрольованій ТО “ЛНР” території. З-поміж зброї продемонстрували 82 мм саморобний переносний міномет, яким, за твердженням пропагандистів, користуються українські диверсанти для провокаційних обстрілів, зокрема, й по власних позиціях. Власне, промах у тому, що на відео зафіксовано саморобний 82 мм міномет «ШМОН», який з 2015 року збирає так званий «Концерн Чаклун і Ко» з міста Ровеньки Луганської області. Очолює цей «концерн» бойовик і поплічник російських окупантів Володимир Олександрович Недодаєв (посилання на Миротворець). Одразу виникає запитання: Недодаєв постачає українським диверсантам кустарне озброєння чи перед нами неякісний інформаційний вкид? Відповідь очевидна! Нижче представлено відео випробування цього штурмового міномета.

Нагадуємо, що раніше волонтери-розвідники міжнародної спільноти InformNapalm не раз викривали брехню й постановочні сюжети окупантів. Наприклад, обстріл житлового будинку в Ясинуватій, який вони видали за обстріл зі сторони ЗСУ. Докладніше у статті Ясинувата під прицілом російської гібридної агресії.

Матеріали на тему:

Матеріал до публікації підготували Кузьма Тутов та Михайло Кузнецов.

(CC BY 4.0) Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

Ми закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах.Винесення матеріалів у публічну площину може переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *