Селфі військовослужбовця 175-ї БрЗВ викрило комплекс СПР-2М «Ртуть-БМ» на Донбасі

Військовослужбовець 175-ї бригади управління Південного військового округу на фоні комплексу СПР-2М «Ртуть-БМ»

Одним з напрямків діяльності InformNapalm є робота з виявлення та ідентифікації спецзасобів-комплексів зв’язку, електронної розвідки та радіоелектронної боротьби, які застосовують збройні сили РФ на Донбасі. За понад два роки діяльності спільноти волонтерів виявлено низку комплексів, зокрема, новітніх, які стоять на озброєнні виключно російської армії. У цій публікації розглянемо не тільки виявлену нами машину радіоелектронної боротьби «Ртуть-БМ», а й російських військовослужбовців — любителів селфі, які перебувають в нелегальному «українському відрядженні» і засвітили не тільки себе, але й названий вище спецзасіб.

Ідентифіковані нами особи – російські військовослужбовці 175-ї бригади управління Південного військового округу (175 БрЗВ – 175 бригада зв’язку (вузлова), або в/ч 01957) з місцем дислокації – місто Аксай Ростовської області. До складу військової частини входять: підрозділ управління та зв’язку, а також кілька т. зв. селищ-дивізіонів.
Завданням 175-ї бригади є забезпечення зв’язку командування зі штабом Південного військового округу, також бригада відповідає за функціонування різних систем управління – від стаціонарних до пересувних.
У частині є новітнє обладнання супутникових спецзасобів. Особовий склад активно залучений до процесу освоєння новітньої техніки і бойової підготовки, зокрема, брав участь у широкомасштабних навчаннях «Кавказ-2016».

Отже:

  • Карташов Дмитро, 20 травня 1993 р. н. – російський військовослужбовець контрактної служби зі складу 175-ї бригади управління Південного військового округу. Помічений в Україні.

Вдалині на фото видно ворота на футбольному полі, розташованому через дорогу від в/ч 01957. Місце на мапі.

Зразу ж звернемо увагу на фото, на якому зафіксовані російські військовослужбовці на фоні комплексів РЕБ. Малюнок кабіни дуже схожий і характерний для всіх комплексів РЕБ РБ-341В «Леєр-3». Фото не важко знайти в мережі. Також фіксувалися в Сирії й багато разів на окупованому Донбасі.

На фото Карташов Дмитро (зліва) і Рошко Роман (справа)

  • Рошко Роман (сьогодні у соцмережах «Роман Романенко«)– російський військовослужбовець-контрактник зі складу 175-ї бригади управління Південного військового округу. 11 червня 1995 р. н. Щонайменше, помічений на кордоні з Україною.

 

На фото Іван Ремізов (зліва) і Роман Рошко (справа)

  • Ремізов Іван — військовослужбовець  розвідувального підрозділу 18-ї ОМСБ (в/ч 27777, місце дислокації – Чечня, Ханкала і Калинівська) 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ. 1975 р. н., родом із Волгограда. У квітні 2016 року, ностальгуючи за «українським відрядженням», виклав кілька знімків. Докладніше про нього читайте в суміжній темі від 5 червня 2016 року.

Повернімося до Дмитра Карташова, який не встояв перед спокусою також зробити селфі на фоні російської спецтехніки, яка перебуває на окупованій частині Донбасу, але водночас боягузливо заховав своє обличчя під балаклавою.

Два фото для порівняння обличчя російського військового злочинця.

Російський військовослужбовець 175-ї бригади управління Південного військового округу на фоні комплексу СПР-2М «Ртуть-БМ», що стоїть на українській землі.

Примітка: СПР-2М «Ртуть-БМ» – сучасна станція, засіб радіоелектронної боротьби, призначена для зниження впливу елементів ураження артилерійських снарядів на дружні війська та бронетехніку способом впливу на режим роботи радіопідривача. СПР-2 здатна підірвати снаряд на безпечній висоті або перевести режим роботи радіопідривача в контактний. Основним місцем використання є війська першого ешелону, командні пункти, місця скупчення військ та пускові установки. Також «Ртуть-БМ» можуть застосовувати для прикриття рухомих об’єктів у місцях переправ. Докладніше про перший фотофакт засвіту «Ртуть-БМ» на Донбасі читайте в суміжній темі за 17 серпня 2016 року.

Геолокація фото (висловлюємо подяку @5urpher за геолокацію знімка) – це район копанки біля села Єлизаветівка Антрацитівського району, окупованої Росією частини Луганської області.

Матеріал підготували Відаль Сорокін & Victory Krm 

(CC BY 4.0) Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *