Обстановка в зоні АТО та навколо України станом на 21 вересня Зафіксовано …

Обстановка в зоні АТО та навколо України
станом на 21 вересня

Зафіксовано активізацію заходів оперативної та бойової підготовки Стратегічних ядерних сил Росії.
19-22 вересня ц.р. проводиться командно-штабне тренування 33 ракетної армії (Омськ) Ракетних військ стратегічного призначення ЗС РФ.
Мета тренування – перевірка готовності чергових сил Ракетних військ стратегічного призначення (РВСП) до виконання завдань за призначенням в умовах широкомасштабної війни із застосуванням ядерної зброї та спроможності нових зразків озброєння та засобів АСУ РВСП до виконання завдань за призначенням.
На 4-11 жовтня ц.р. заплановане стратегічне командно-штабне навчання Стратегічних ядерних сил РФ із залученням наземного, повітряного та морського компонентів ядерної тріади.

На тимчасово окупованих територіях сходу України противник продовжує порушувати режим припинення вогню.
На окремих напрямках здійснювались обстріли зі стрілецької зброї та 120-мм міномета з метою провокування сил АТО та подальшого їх звинувачення у порушенні домовленостей.

Протягом доби основні зусилля противник зосередив на підтримці боєготовності військ, посиленні передових підрозділів, поповненні матеріально-технічних засобів, удосконаленні фортифікаційного обладнання на напрямках:
Новоайдарський. У районах н.п.Берегове, Миколаївка, Веселеньке проводилось фортифікаційне обладнання передових позицій 11 стрілецького батальйону 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ;
Сєверодонецький. Представники штабу 2 АК та Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу (Ростов-на-Дону) ЗС РФ провели нараду з командиром 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК та офіцерами артилерійських підрозділів полку по результатах перевірки боєготовності;
Донецький. Поповнено боєкомплекти передових підрозділів 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ. На ділянку відповідальності полку прибули снайперські групи.

Зафіксовано чергові факти перекидання з території РФ залізничним та автомобільним шляхами озброєння та військової техніки, боєприпасів та пально-мастильними матеріалами до наступних населених пунктів:
Дебальцеве – 150 тонн боєприпасів до САУ та 70 тонн – до 122-мм РСЗВ “Град”;
Донецьк – три танки Т-64, сім вантажних автомобілів “Камаз” та “Урал”, чотири бронеавтомобілі “Тигр” на платформах та п’ять цистерн з пально-мастильними матеріалами;
Іловайськ – шість танків на платформах, які в подальшому переміщені у напрямку н.п.Харцизьк;
Ровеньки – 12 цистерн з дизельним паливом (600 тонн);
Амвросіївка – 27 паливозаправників.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, САУ, артилерійських систем калібром понад 100-мм та 122-мм РСЗВ “Град” у районах н.п.Первомайськ, Гольмівський, Донецьк, Мануйлівка та Новоазовськ.

Встановлення режиму відносної тиші змушує командування російських окупаційних військ залучати особовий склад переважно до інженерних та господарчих робіт, що, в умовах початку дощів та різкого похолодання, при хронічних проблемах забезпечення самим необхідним, стало причиною чергової хвилі їх масового звільнення.
Протягом 18-19 вересня ц.р. 23 військовослужбовця 11 окремого стрілецького батальйону (Новосвітлівка) 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ відмовились виконувати роботи з переобладнання позицій та написали рапорти на звільнення.
Спроба представників командування бригади, начальника відділення комплектування майора ЗС РФ БОГАКОВА Олексія Олександровича (05.05.1987р.н.) та начальника фінансово-економічної служби майора ЗС РФ ФРОЛОВА Андрія Олександровича (30.03.1977р.н.), вгамувати “бунтарів” залишитись на військовій службі, у тому числі під загрозою невиплати частини грошового забезпечення, завершилась тим, що їх вкинули до вигрібної ями.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *