Російські бойовики зосередили танки і САУ за 15 км від лінії розмежування (аерофотознімки)

Знову зафіксовано велике скупчення техніки та важкого озброєння калібром 122 і 125 мм, яке російсько-терористичні сили, порушуючи умови мінських домовленостей, зосередили приблизно за 15-17 км від лінії розмежування. 

Волонтерська аеророзвідка передала міжнародній розвідувальній спільноті InformNapalm ексклюзивні знімки. У ході аналізу знімків встановили, що в одному з районів окупованого міста Донецьк у розташуванні бойовиків є велике скупчення озброєння.

Крім автомобільної техніки, тягачів МАЗ-537, БМП, КШМ та БТ-ЛБ, виявлено понад 20 одиниць танків Т-64БВ та Т-72Б різних модифікацій (калібр 125 мм), а також, щонайменше, 2 одиниці САУ 2С1 «Гвоздика» (калібр 122 мм). Координати: 47.9583438, 37.8532007.

На основі даних інсайдерів з HUMINT-мережі InformNapalm також встановив, що у названому районі дислокується так звана 5 окрема мотострілецька бригада (ОМСБр) 1 Армійського корпусу (АК) ЗС РФ. Командир бригади має позивний «Кремень».

На сайті Головного управління розвідки України розкрито деталізовану інформацію про те, що під позивним «Кремень» ховається полковник ЗС РФ Каплій Ігор Григорович, який раніше служив на командних посадах у Повітряно-десантних військах ЗС РФ. До відрядження на Донбас він обіймав посаду командира 51-го парашутно-десантного полку (м.Тула, РФ), а також начальника 242 навчального центру підготовки молодших спеціалістів (м.Омськ, РФ).

На основі проведеного волонтерами InformNapalm розслідування можна зробити такі висновки:
— російська сторона курує процес постачання техніки;
— порушуючи мінські домовленості, продовжує насичувати й утримувати на окупованих територіях важке озброєння;
— у складі незаконних збройних формувань на командних посадах стоять кадрові російські офіцери.

Нагадуємо, що 24 вересня InformNapalm також повідомляв, що в Новоазовську зафіксовано вісім 122-мм гаубиць бойовиків, гаубиці розташовані за 17 км від лінії розмежування.

Дивіться також інтерактивну мапу і базу даних ідентифікації кадрових російських військовослужбовців з понад 75 військових формувань, що воюють на Донбасі. Також на тему озброєння та техніки, яка є в руках російсько-терористичних сил, дивіться звіт спільноти InformNapalm.

(CC BY 4.0) Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

Ми закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів у публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *