«Демони» готують провокаційні обстріли в Донецькій області

У ході оперативної роботи джерело, близьке до оточення групи терористичних сил у Донецьку, передало волонтерам зміст розмови командира 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК ЗС РФ підполковника ЗС РФ Романа Титова (за документами прикриття – Демонов), позивний «Алтаєць»,  з координатором 1 АК ЗС РФ генерал-майором російської армії Олексієм Завізьоном (за документацією прикриття – Пілєвін), позивний «Гладіатор».

По контексту розмови стали відомі “вводні” від Завізьона для Титова про потребу найближчим часом організувати обстріли з важкого озброєння житлових кварталів Донецька та околиць з метою звинуватити українську сторону у зриві перемир’я та загостренні ситуації.

Згідно з оперативними даними групи «Інформаційний Спротив» за 30 вересня, відомо, що бойовики омб «Іловайський» (він же – «Сомалі»)   прибули для посилення на Авдіївський напрямок. Вони проводять активні інженерні роботи – створюють нові фортифікаційні споруди на передових позиціях поблизу «малих Авдіївських дач» (південна околиця н. п. Авдіївка). Будують 5 бліндажів, обладнують 3 нові вогневі позиції для «АГС-17» для підтримки вогнем бойовиків на суміжних бойових позиціях «1-ї мсб 11-го омсп». Можливо, ці ж позиції будуть використовувати для організації провокацій з північної сторони по обстрілу Донецька та околиць.
Цікаво, що у зведеннях Головного управління розвідки України раніше фігурували дані, що підполковник ЗС РФ Роман Титов раніше був засуджений за перевищення службових повноважень із застосуванням насилля та зброї (у 2011 році, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, завдав удару ножем підлеглому рядовому строкової служби).
Генерал армії РФ Завізьон також має схильність до терору та насилля. За даними розвідки, саме він дав команду на обстріл із РСЗВ житлових кварталів Маріуполя та Краматорська.
За даними інсайдера з Донецька, у місті приховано багато важкого озброєння, яке не відвели від лінії розмежування на встановлену відстань.

29 вересня 2016 волонтерська аеророзвідка та OSINT-група спільноти InformNapalm показала, що російські бойовики зосередили танки і САУ за 15 км від лінії розмежування в одному з районів Донецька. Це та інше озброєння можуть використати для здійснення провокацій та нагнітання паніки серед мирних жителів.

Andrew Lysytskiy“Palantir”

Ця рубрика є авторським блогом. Редакція InformNapalm може мати іншу думку, відмінну від думки автора.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *