Виявлено використання російських станцій ПСНР-8 бойовиками на Донбасі

16 вересня бойовики незаконного збройного формування «ДРГ Патріот» (стара назва ДРГ «Русич»), яке комплектується російськими найманцями та кадровими російськими військовослужбовцями, опублікували на своїй сторінці соціальної мережі “ВК” знімок, на якому зафіксовані: сучасна російська переносна станція наземної розвідки ПСНР-8 «Кредо-М1» (1Л120) та станція ближньої розвідки СБР-3 «Фара» (1РЛ136). Архів публікацій з фотографією тут.

Цікаво, що фотографія супроводжується коментарем: «Бійці ДРГ Патріот освоюють ТЗР (технічні засоби розвідки)». Нагадаємо, що цю станцію наземної розвідки ПСНР-8 «Кредо-М1» прийняли на озброєння російської армії у 2002 році. Стати трофеєм бойовиків НВФ не могла, бо в Україну не експортувалася. Очевидний факт постачання Росією озброєння і техніки на окуповані території України. Нижче інформація про станцію та короткі ТТХ:

Станція забезпечує автоматичне виявлення та визначення координат наземних, повітряних і надводних цілей, які рухаються (один солдат, підрозділ, бронеоб’єкти; завислі та такі, що низько летять, вертольоти, катери і кораблі різних класів), коректування вогню своєї артилерії.

Обслуга – 2-3 особи.
Робоча частота – 2 см (J).
Зона огляду:
— за дальністю – від 200 м до 32 км;
— за азимутом – від 12 до 180 град, з дискретом установки 12 град;
— за кутом місця — +/-18 град.
Дальність виявлення цілей:
— людина – 7-8 км,
— танк – до 16 км,
— вантажний автомобіль – до 32 км,
— розрив артилерійського снаряду – до 5 км.
Серединні похибки визначення координат:
— за дальністю – до 25 м,
— за напрямком – 00-05 (0,3о).
Потужність споживання – 110 Вт.
Час роботи від АКБ – до 24 годин.
Вага виробу – 51 кг.

Матеріали на тему:

Матеріал до публікації підготували Кузьма Тутов та Михайло Кузнецов.

(CC BY 4.0) Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

Ми закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів у публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *