Будні та свята ростовського резерву “армії новоросії”

Батальйонно-тактичні групи ЗС РФ на бойовому чергуванні у прикордонних з Україною районах Ростовської області.

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm ще на початковому етапі російської воєнної агресії проти України у 2014 році одна з перших розкрила склад російського угруповання сил вторгнення, яке командування ЗС РФ почало спішно збирати ранньої весни 2014 року біля державного кордону з Україною у Ростовській області. Ми виявили і базові табори угруповання, розгорнуті у Міллерівському та Октябрьському районах, і перевалочні бази, розташовані безпосередньо у прикордонній зоні, звідки здійснювали кидки російських батальйонно і/або ротно-тактичних груп (Б/Р ТГр) на Донбас. Уже в серпні-вересні 2014 року наша спільнота простежила масштабне перекидання військ та озброєння з чотирьох військових округів Росії і назвала ті військові з’єднання і частини російської армії, чиї тактичні групи залучали до т. зв. «російсько-українських відряджень».

Подальші зусилля ми спрямували на збір доказової бази для підтвердження нашої первинної інформації. Через два з половиною роки зібрано факти участі у бойових діях в Україні понад 70 частин збройних сил та Внутрішніх військ («Нацгвардії») МВС Росії, зафіксовано понад 150 інцидентів, у яких помічені російські військові.

Через два роки у Ростовській області бачимо приблизно таку ж картину, що й у 2014 році. У прикордонних районах з Україною на бойовому чергуванні так само десятки Б(Р)ТГр, які перебувають у взаємодії з Центром територіальних військ (колишнє 12-е командування резерву), а також з т. зв. «армійськими корпусами «д/л нр», командування якими також здійснюють російські військові, приординовані як наставники до цих незаконних збройних формувань.

Моніторинг ситуації у прикордонних з Україною районах Ростовської області, як і раніше, під жорстким контролем нашої спільноти. І якщо останнім часом цю інформацію ми публікуємо не так часто, це не означає, що ми не маємо даних щодо оперативної ситуації у районах, які представляють потенційну загрозу.

Тому подаємо інформацію щодо низки тактичних груп Південного військового округу ЗС РФ, які перебувають на ротаційній основі на бойовому чергуванні, які паралельно проходять бойову підготовку, відточують навички маскування та перевтілення з російських військових у «шахтарів бунтівного Донбасу»:

  • БТГр 34-ї окремої мотострілецької бригади гірської (в/ч 01485, ст. Сторожева, Карачаєво-Черкесія);
  • БТГр 7-ї російської військової бази (в/ч 09332, м. Гудаута, окупована Абхазія, Грузія);
  • БТГр 205-ї окремої мотострілецької бригади (в/ч 74814, м. Будьонівськ, Ставропольський край);
  • БТГр 33-ї окремої мотострілецької бригади гірської (в/ч 22179, м. Майкоп, Адигея / м. Новочеркаськ, Ростовська обл.);
  • РТГр 22-ї окремої бригади спеціального призначення ГРУ (в/ч 11659, місце дислокації п. Степний, Ростовська область)

 

Підкреслюємо, що список не повний і вказано лише ті тактичні групи, для яких цей район Ростовської області став ледь не другим місцем дислокації, можливо, ядром нової 150-ї мотострілецької дивізії у складі 49-ї армії Південного округу, формування та комплектування якої почнеться найближчим часом. Нагадуємо, що всі вказані вище військові частини та їхніх військовослужбовців ми не раз фіксували і на початковому етапі російської агресії на Донбасі у складі тактичних груп ЗС РФ, і пізніше, уже у складі НЗФ т. зв. «новоросії» в ролі місцевих шахтарів.

  • Російські військовослужбовці у складі НЗФ

    У складі НЗФ т. зв. «новоросії» зафіксовані групи та окремо приординовані військовослужбовці:

    -від Південного ВО: 19-а ОМСБр (Владикавказ, Північна Осетія), 18-а ОМСБр (Калинівська, Чечня), 136-а ОМСБр (Буйнакськ, Дагестан), 7-а військова база, див. 1 і 2 (Гудаута, окупована Абхазія, Грузія), 205-а ОМСБр (Будьонівськ, Ставропольський край), 8-а ОМСбр гірська (Борзой, Чечня), 291-а АртБр (Троїцька, Інгушетія), 33-я ОМСБр гірська (Майкоп, Адигея), 34-а ОМСБр гірська (Строжова, КЧР);

    -від ЦВО – 74-а ОМСБр (Югра, Кемеровська обл.), 23-я ОМСБр (Самара), 15-а ОМСБр «миротворча» (Рощинський гарнізон Самарської обл.), 21-а ОМСБр (Оренбург), 28-а ОМСБр (Єкатеринбург / частково Клинці, ЗВО), 31-а ОДШБр ПДВ (Ульяновськ).

    Також залучали підрозділи ПДВ, спеціального призначення ГРУРосгвардії ВВ МВС РФ та інших силових та правоохоронних  відомств Росії.

На цьому фоні російські військові живуть вільним життям, удаючи, що поряд нічого не відбувається і вони не є ланкою одного ланцюга, що тягнеться з Генштабу ЗС РФ до т. зв. «корпусів армій новоросії». Так, вони намагаються привернути до себе місцеве населення, влаштовуючи показушні виставки та різні заходи. Наприклад, на початку вересня на полігоні «Кадамовський» проходив т. зв. армійський форум «Армія 2016» з демонстрацією всієї моці ЗС РФ, сконцентрованих на кордоні з Україною. Хоч офіційні джерела задовольнялися тільки офіційним повідомленням, нам вдалося добути фотографії з цього заходу, на яких представлено широкий спектр техніки та озброєння, націленого на Україну. Зокрема, засоби вказаних вище тактичних груп: Танки «Т-90А» 7-ї в/бази, новітні бронемашини на базі «Урал» 22-ї ОБрСпП ГРУ,  РСЗВ «Ураган» / «Смерч» та гаубиці «Мста-Б» 291-ї Арт.Бригади, САУ «Мста-С» 205-ї ОМСБр, сучасні ударні вертольоти полків армійської авіації Південного військового округу та багато іншого.

   

 

Матеріал до публікації підготовлено на основі власного OSINT-розслідування. Автор Іраклій Комахідзе 

(CC BY 4.0) Інформація підготовлена спеціально для сайтуInformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

Ми закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів у публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *