Війна Росії в Сирії: контрактник ЗС РФ воював за одяг Calvin Klein і годинник Fossil

Міжнародна спільнота InformNapalm продовжує спостереження за динамікою дій РФ на геополітичній арені. Вв’язування Росії в чергову війну викликає бажання зрозуміти психологію російської агресії. Що більше спонукає російських військових брати участь в операціях: наказ, громадянський обовязок, пропаганда чи все-таки жадоба наживи. Чи це синтез факторів: виконання «обовязку» за наказом зі споживацькою метою? А пропаганда виступає такою собі клейкою речовиною між ними, щоб ідея остаточно не розвалилася. З цього розслідування ви дізнаєтеся, що російські солдати воліють витрачати свої криваві гроші не на «скрепні» вітчизняні бренди, а на закордонні Calvin Klein та Fossil.

Ми продовжуємо поповнювати колекцію російських підрозділів, які проходять через війну в Україні, а потім виконують злочинні накази у Сирії. Крім спецпризначенців та радників, InformNapalm уже виявив особовий склад понад 10 військових частин сухопутних військ російської армії, які проявили себе у цій близькосхідній державі. Цього разу мова піде про 200-ту окрему мотострілецьку бригаду із селища Печенга Мурманської області (в/ч 08275).

Мотострільці з Печенги не так наслідили в Сирії, як їхні сусіди — мурманські морпіхи зі Спутника. Єдиним визнаним фактом їхньої участі є офіційна згадка про нагородження 17 березня 2016 року Путіним орденом мужності начальника відділення артилерії 200-ї ОМСБр підполковника Миколи Ноздренка.  Ми доповнимо інформацію викладеними в соціальних профілях фотографіями медалей за участь у воєнній операції в Сирії.

Так, військовослужбовець і представник підрозділу радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБЗ) в/ч 08275 Олексій Поснов у березні 2016 року був нагороджений цією медаллю за підписом полковника Серицького Андрія Анатолійовича. Медалі за участь у бойових діях на Донбасі підписував полковник Олег Цеков, якого у серпні 2016 року запросила Генеральна прокуратура України на допит в рамках кримінального провадження.

  

Крім медалі, слідами, що вказують на сирійське відрядженні, є фотографії з його другого соціального профілю з відповідними коментарями:

«спекота +41» і «привіт з далеких берегів»

 

         

Після повернення в Росію, Поснова накрила радість отримання валютного заробітку. Докладніше про суми сирійських відрядних ми писали у матеріалі Чорна бухгалтерія: куди списують гроші в Сирії.

Ні, він не кинувся купувати автомобіль Лада чи вироби Івановської трикотажної фабрики. Російські військові воліють витрачати гроші на західні бренди – швейцарські годинники чи європейські марки одягу. Раніше ми писали про ціну мовчання за участь у воєнних діях на Донбасі і компенсацію за отримане каліцтво у вигляді новенького автомобіля.

 «Довгождані обновочки», — так підписав своє фото шопінгу Олексій Поснов після повернення з Сирії. Коробочка з годинником американського виробника, як себе позиціює бренд Fossil, золотий перстень і перевернутий чек з сумою 18074,00 руб.

На ще одному фото знову бачимо не ростовську «Глорія Джинс», а пакування Calvin Klein Jeans і не тільки.

Не все втрачено в російській армії, і не всі військові готові вбивати «за їжу». Непрямо про це говорить викладене орієнтування на товариша по службі Поснова молодшого сержанта контрактної служби вогнеметника Харатінова Олександра, який 30.09.16 самовільно залишив в/ч 08275 і тепер у розшуку. Хтозна, може таким способом він відмовився від поїздки в Сирію чи на Донбас.

Резюмуючи, можемо сказати, що розповіді про геройства борців зі світовим тероризмом залишимо для глядачів російських блакитних екранів. Правду кажучи, вирушають у закордонні відрядження лише для власної вигоди. Російські військовослужбовці легко керовані, адже перебувають на найнижчому щаблі піраміди потреб Маслоу, як, в принципі, більшість жителів Росії. Основа — це задоволення фізіологічних потреб: було б що поїсти та в що одягнутися. Та водночас російські військові намагаються підкріпити уявну статусність назвами куплених за криваві гроші брендів.

Бонус. Відео з базою даних військових злочинців-медалістів окупаційних військ РФ.

Автор: Victory Krm 

(CC BY 4.0) Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *