Солдат 45-ї ОбрСпП ПДВ ЗС РФ на українських курортах Новоазовська

У квітні 2016 року Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про прибуття в Новоазовськ спецпризначенців зі складу 45 ОбрСпП ПДВ ЗС РФ.

«Підтверджено перекидання в Новоазовськ підрозділу 45-ї окремої бригади спецназу (Кубинка, РФ) ПДВ російських збройних сил. У зв’язку із цим очікується активізація диверсійно-розвідувальних дій окупантів на маріупольському напрямку», — сказано у повідомленні розвідки.

У червні 2016 року ГУР МО України назвало кілька імен російських військових з 45 ОбрСпП ПДВ ЗС РФ, опублікувавши їхні фотографії та особисті дані. Але, як завжди, обмежилися тільки словами без жодних фото/відеодоказів перебування військовослужбовців на окупованій частині Донбасу. Сподіваємося, що з таких доказів у майбутньому знімуть гриф секретності і фото/відеоматеріали будуть оприлюднені й використані у провадженнях Міжнародного суду.

А поки українські спецслужби «не зняли гриф секретності» з неспростовних доказів російської агресії, команда InformNapalm надає свою інформацію щодо присутності російських диверсантів з 45 ОбрСпП ПДВ ЗС РФ в Україні.

Русинов Михало – російський військовослужбовець контрактної служби зі складу 45 окремої бригади спеціального призначення Повітряно-десантних військ ЗС РФ. Уродженець Нижнього Новгорода, ріст 173, вага 70 кг, 1993 р. н. Помічений в Україні. 

На сайті знайомств Михайло Русинов розмістив невеличку анкету з інформацією про себе, підписавши одне фото «це Я».

На тому ж сайті знайомств Михайло Русинов розмістив фото, де він зі своїми товаришами по службі стоїть на фоні обгородженої території 45-ї окремої гвардійської бригади спеціального призначення Повітряно-десантних військ (45 ОбрСпП ПДВ) (військова частина № 28337), м. Кубинка, Московська область.

За спинами російських солдат стенд, на якому видно знак 45 ОбрСпП ПДВ (позначено стрілкою).

Ще одне фото з сайту знайомств.

Починаючи з травня 2016 року Михайло Русинов у соцмережах розміщував фото свого перебування в районі Новоазовська. Під кінець літа різко видалив все, що прямо доводило його незаконне перебування на території іншої держави. Крім цього, у профілі змінив прізвище (Русинов на Неізвестних), рік народження (1993 на 1950). Російський солдат чогось злякався чи отримав сигнал?:)

У профілі Русинова у відкритому доступі залишилась пара фотографій з «українського відрядження»: фото прапора російських окупаційних військ так званої «днр» і селфі на фоні узбережжя Азовського моря, зроблене в районі н. п. Безіменне.

  

Видалені фото вдалося відстежити з допомогою (напів)автоматизованої системи збору даних (UKROPalantir).

Примітка: під кожним фото стоїть дата, коли воно було завантажене у профіль і одночасно зафіксоване системою. 

Місце зйомки — селище міського типу Безіменне Новоазовського району, розташоване на березі Азовського моря (47.1016715, 37.93412).

  

Фото, завантажене 31.08.2016 і видалене згодом, було зроблене на даху будівлі пансіонату «Утьос» за 3 км від н. п. Широкиного. (47.109467, 37.8733277)

Зазначимо, що цей пансіонат, а також ті, що поряд – «Парус» і «Дончанка» – уже давно не курортні місця відпочинку мирних жителів, а казарми і позиції російських відпускників, які постійно приїжджають в українські відрядження.

На фото нижче Михайло Русинов вимірює глибину Азовського моря біля бази відпочинку ККЦ комбінату ім. Ілліча «Олександрія» (н. п. Безіменне) (47.101058, 37.934254)

А у червні 2016 року навіть було знайомство з місцевими представницями протилежної статі у н. п. Хрещатицьке (колишнє Червоноармійське) Новоазовського району. Сайт знайомств, мабуть, нарешті допоміг. (47.233526, 37.926393)

Отже, ми представили інформацію щодо безпосередньої участі представників 45-ї ОБрСпП у воєнних діях на Донбасі. Не забуваємо, що цей самий підрозділ безпосередньо брав участь в окупації Автономної Республіки Крим. А з 2014 року продовжує проводити диверсійно-розвідувальні операції на окупованій частині Донбасу.

Матеріал підготували Відаль Сорокін & Victory Krm 

(CC BY 4.0) Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *