Виявлено офіцера 18-ї бригади ЗС РФ. Воював в Україні

Знайдено офіцера 18-ї бригади ЗС РФ О. Медведєва. Встановлено, що він брав участь в агресії РФ проти України влітку-восени 2014 року.

Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm провела успішне OSINT-розслідування, яке поповнить базу даних фактів участі підрозділів 18-ї окремої мотострілецької бригади (в/ч 27777, Чечня) 58-ї армії Південного ВО ЗС РФ у війні на Донбасі. Ця бригада була в авангарді сил вторгнення російської армії у війні проти України. У ході розслідування виявлено офіцера зі складу тактичної групи цього військового з’єднання, який влітку-восени 2014 року пройшов через «ростовсько-українське відрядження». Добуто не тільки фотографію перебування російського офіцера в зоні бойових дій на Донбасі, але й встановлено його зв’язок з військовослужбовцями РФ, ідентифікованими в інших розслідуваннях InformNapalm.

Спільні ознаки: білі ідентифікаційні пов’язки, нестатутна форма (мімікрія під «шахтаря»), період завантаження фото та багато іншого. Основним доказом є фотографія (архів), яку О. Медведєв завантажив у соцмережу 26 жовтня 2014 року.

Встановлено дані

Ст. лейтенант Олександр Медведєв. Дата народження 28 жовтня 1987 р. Родом із м. Благовіщенськ. Закінчив Далекосхідне вище військове училище у 2011 році. Весною 2014 року проходив курс у т. зв. «Школі снайперів» у селищі Сертолово, Ленінградської області Західного військового округу. Припускаємо, що він офіцер розвідувального батальйону або стрілецької роти снайперів 18-ї ОМСБр. Контактна інформація: телефон 89389081682, Skype: medvedevaleks283, email medvedevaleks28@mail.ru

У соціальних мережах: «ВК 1» (архів профілю, фотоальбомуконтактів), «ВК 2» (архів профілю, фотоальбому, контактів), «ОК«.

Цікаво, що до фотографій (1 та 2) О. Медведєва виявили коментар Івана Ремізова — “старослуживого” контрактника цієї ж 18-ї ОМСБр, учасника російського вторгнення на Донбас, який фігурував у розслідуванні від 5 липня 2016 року «Черговий улов InformNapalm: воєнні злочинці з 18-ї ОМСБр ЗС РФ«, який позував у «шахтарському вбранні» на фоні БТР-82 «Бодрий» (профіль фігуранта після нашої публікації добряче підчистили).

Штатні бронетранспортери БТР-82 18-ї ОМСБр на Донбасі InformNapalm згадував і раніше, зокрема, в публікації від 23 липня 2015 року «11 друзів Путіна»: селфі-розвідники 18-ї ОМСБр на Донбасі«. Використання цих бронемашин військами РФ на сході України підтверджене не раз, зокрема, і російськими джерелами та фотодоказами знищеного БТР-82 у районі Новосвітлівки Луганської області.

Довідка: 18-а гвардійська Євпаторійська Червонопрапорна мотострілецька бригада (в/ч 27777, Ханкала і Калинівська, Чеченська республіка) 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу сформована у кінці 2008 року в результаті реформування ЗС РФ та у ході програми переходу на новий облік з підрозділів колишньої 42-ї мотострілецької дивізії, що дислокувалася у Чечні в н. п. Ханкала та Калинівська. Це військове з’єднання є одним із найбільш боєздатних у складі сухопутних військ ЗС РФ. Бригада повністю переоснащена та переозброєна на нові та модернізовані зразки техніки й озброєння. У 18-й бригаді також є т. зв. національний батальйон, який укомплектований північнокавказьцями, які в основній масі колишні бойовики, що потрапили під амністію і пізніше служили у підрозділах Кадирова та Ямадаєва. Підрозділи бригади (дивізії) брали участь у російській агресії проти Грузії у серпні 2008 року.

За кілька тижнів до офіційного повідомлення МО РФ за 27 вересня 2016 року InformNapalm повідомив, що у Південному ВО планують масштабну реформу — переформування кількох мотострілецьких бригад, які дислокуються у Чечні, в полки, з наступним об’єднанням їх у нову (стару) дивізію – 42-гу Мотострілецьку дивізію.

  • Склад / озброєння 18-ї ОМСБр

    Структура: Управління, 1-й мотострілецький батальйон, 2-й мотострілецький батальйон, 3-й мотострілецький батальйон, батальйон СпП, стрілецька рота (снайперів), танковий батальйон, 1-й гаубичний самохідно-артилерійський дивізіон, 2-й гаубичний самохідно-артилерійський дивізіон, реактивний артилерійський дивізіон, протитанковий артилерійський дивізіон, зенітний ракетний дивізіон, зенітний ракетно-артилерійський дивізіон, розвідувальний батальйон, рота БПЛА, інженерно-саперний батальйон, рота РХБЗ, батальйон управління (зв’язку), рота РЕБ, батарея управління та артилерійської розвідки (начальника артилерії), взвод управління та радіолокаційної розвідки (начальника протиповітряної оборони), взвод управління (начальника розвідувального відділу), ремонтно-відновний батальйон, батальйон матеріального забезпечення, комендантська рота, медична рота, взвод інструкторів, взвод тренажерів, полігон, оркестр.

    Озброєння та техніка: 40 од. Т-72Б3, 1 од. Т-72БК, 129 од. БТР-82А , 27 од. БТР-80, 6 од. ГАЗ-233014 СТС ”Тигр”, 15 од. БТ-ЛБ, 18 од. 2Б26 «Град», 36 од. 152 мм сг 2С19 «Мста-С», 18 од. 120 мм мінометів 2С12 «Сани», 12 од. 100 мм гармат МТ-12 «Рапіра», 12 од. самохідних птрк 9П149 «Штурм-С», 4 од. БРДМ-2, 12 од. БМ 9А33БМ2(3) «Оса», 6 од. БМ 9А34(35) «Стріла-10», 6 од. ЗСУ 2С6М «Тунгуска», 27 од. ПЗРК 9К38 «Голка» (рос. «Игла»).

Бонус

На облік InformNapalm ставлять тільки кадрових військових ЗС РФ, спійманих на участі у бойових діях в Україні. Також збираємо дані на всіх військовослужбовців, які мають зв’язки з воєнними злочинцями.
На одній із фотографій О. Медведєва, завантаженій у травні 2014 р. під час проходження курсу снайперів у Сертолово Ленінградської області, фіксуються три молодих офіцери ЗС РФ, яких впізнали (тільки один з трьох є у контактах фігуранта) і внесли в базу даних.

Дмитро Нікітін (архів профілюфотоальбому, контактів). Родом із м. Ішим Тюменської області. Освіта — Військовий навчально-науковий центр Сухопутних військ. Офіцер 25-ї ОМСБр (в/ч 29760, селище Струги Червоні, Псковська обл.) ЗВО, військовослужбовців цієї бригади фіксували в т. зв. українському відрядженні.

 

 

Руслан Богомазов (архів профілю, фотоальбомуконтактів). Родом із м. Славгород Алтайського краю. Освіта — Новосибірське вище військове училище. Служив у 882-у батальйоні утилізації боєприпасів (в/ч 07007, п. Єлизаветінка Ленінградської області). Нині, припускаємо, офіцер 2-ї Таманської мотострілецької дивізії  (в/ч 23626, селище Калінінець,  Наро-Фомінського району Московської області) ЗВО.

 

Микола Бондарев (архів профілю, фотоальбому, контактів). Родом із м. Кяхта Бурятії. Освіта — Військова академія матеріально-технічного забезпечення. Офіцер 136-ї ОМСБр (в/ч 63354, Буйнакськ, Дагестан) 58-ї ЗА Південного ВО, військовослужбовців цієї бригади фіксували у т. зв. українському відрядженні.

Тож InformNapalm володіє унікальними архівами та базами даних з неопублікованими матеріалами. Фігуранти, яких помітили у зв’язках з бойовиками російських терористичних сил, також потрапляють в базу, але їхні дані не розкриваються доки не буде прийнято спільнотою таке рішення. Розвідувальна спільнота InformNapalm використовує повний спектр OSINT та HUMINT-методів для обробки інформації про російських воєнних злочинців. Дехто з них йде на контакт, щоб пом’якшити покарання. Основний  масив інформації чекає своєї миті, коли він буде затребуваний міжнародними слідчими та судовими органами, які покличуть до суду військово-політичних очільників Російської Федерації.

Нагадуємо, що 18-а ОМСБр у контексті «українського відрядження» у матеріалах InformNapalm фігурувала у восьми ранніх епізодах, див. посилання:

Матеріал до публікації підготовлено на основі власного OSINT-розслідування. Автор Іраклій Комахідзе 

(CC BY 4.0) Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

Ми закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів у публічну площину може переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *