Знайдено документ, що розкриває бойовий склад тактичної групи 36-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ

Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm у ході проведення моніторингу соціальних профілів російських військовослужбовців знайшли дані про бойовий склад ротно-тактичної групи 36-ї окремої мотострілецької бригади (ОМСБр), яка, припускаємо, брала участь у бойових діях на Донбасі.  

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm [IN] продовжує серію публікацій з інформацією про бойовий та чисельний склад батальйонно- і/або ротно-тактичних груп (БТГр и РТГр) російського угруповання військ, сконцентрованого у прикордонних з Україною районах Ростовської області.

Нагадуємо, що 4 жовтня 2016 року було опубліковано матеріал: «Будні та свята ростовського резерву «армії новоросії», у якому названо кілька тактичних груп, які перебувають на бойовому чергуванні у Ростовській області. Пізніше InformNapalm опублікував документ — відомість забезпечення (яка показує склад і структуру батальйонно-тактичної групи 7-ї в/бази (в/ч 09332, м. Гудаута, окупована Абхазія, Грузія), відрядженої в Ростовську область).

Добуто документи, що розкривають склад БТГр 7-ї в/бази, яка перебуває у «ростовсько-українському відрядженні» (2016-10-06)

Було сказано, що у розпорядженні [IN] є також інші важливі документи. Зі зрозумілих причин прийнято рішення не розголошувати джерело витоку інформації, повний формат фотоматеріалу зберігається в наших архівах, у його автентичності немає сумнівів.

Настав час розкрити інформацію про склад ротно-тактичної групи 36-ї окремої мотострілецької бригади (в/ч 06705, Забайкальський край, м. Борзя), яка з весни до осені 2015 року перебувала на бойовому чергуванні в Ростовській області. Склад тактичної групи зафіксований у т. зв. таблиці ПОЗИВНИХ, враховано всі підрозділи, що входять до РТГр.

Розшифровка документа:

  • Управління РТГр (позивний «Руда 03 (03)»);
  • 1-й мотострілецький взвод (позивний «Навєс 80 (10)»);
  • 2-й мотострілецький взвод (позивний «Нікель 60 (20)»);
  • 3-й мотострілецький взвод (позивний «Лотос 94 (30)»);
  • Мінометна батарея (позивний «Доміно 54»);
  • Гранатометний взвод (позивний «Налог 55»);
  • Медичний відділ (позивний «Кожух 43»);
  • Інженерно-саперний взвод (позивний «Клєтка 77»);
  • Протитанковий відділ ПЗРК (позивний «Акація 98»);
  • Протиповітряне відділення ЗСУ 23-4  (позивний «Успєх 52»);
  • Танковий взвод  (позивний «Радон 65»);
  • Евакуаційна група (позивний «Регата 29»);
  • Гаубична самохідна батарея (позивний «Багрець 13»).
  • Циркулярний — «Ястрєб-30».
  • Використовують радіочастоти: основна 44625 МГц, запасна 49250 МГц.

Судячи з документа, склад РТГр 36-ї ОМСБр суттєво відрізняється і значно менший від БТГр 7-ї в/бази, про яку ми писали раніше. Зате у складі ротної тактичної групи «гостей» із Забайкалля фіксуються засоби ППО, танковий взвод та батарея САУ. Тож якщо тактичні групи Південного військового округу, зосереджені в Ростовській області, представлені у вигляді батальйонних груп, групи, перекинуті із дальніх регіонів РФ, переважно меншого — ротного складу.

Примітка: У випадку з тактичною групою ми зазначали, що крім вказаного складу БТГр, за нашими спостереженнями, 7-а в/база в Ростовській області також представлена однією батареєю 152 мм самохідних гаубиць «Акація», танковою ротою «Т-90А», батареєю РСЗВ «Град» та засобами ППО, які додаються тій чи іншій БТГр як посилення за рішенням командування угруповання, або ж, можливо, передані до складу нової дивізії, яка формується, – 150-ї мотострілецької дивізії 49 загальновійськової армії з місцем дислокації у м. Новочеркаську.

Підкреслюємо, що це за складом ротно-тактичні групи 36-ї ОМСБр періоду її відрядження весною-восени 2015 року, і цю інформацію ми добули й реалізували (передали відповідним структурам) раніше.

Всього в матеріалах  InformNapalm зафіксовано дві згадки про «ростовсько-українське відрядження» 36-ї ОМСБр, див:

І якщо тактична група 36-ї бригади не фігурує в базі даних участі у боях на Донбасі, друге з’єднання східного військового округу — 5-а окрема танкова бригада (т. зв. бурятська) не раз потрапляла в поле нашого зору на всіх етапах її південного відрядження: від прибуття в Ростовську область, перекидання на Донбас, участі у боях, втрати та нагороди і, нарешті, відбуття до місця дислокації (докладніше див. за тегом в/ч 46108).

Склад і озброєння 36-ї ОМСБР

36-а окрема гвардійська мотострілецька Лозовська Червонопрапорна бригада (в/ч 06705 — Забайкальський край, м. Борзя) входить до складу 29-ї загальновійськової армії Східного військового округу.Структура: Управління, 1-й мотострілецький батальйон, 2-й мотострілецький батальйон, 3-й мотострілецький батальйон, стрілецька рота (снайперів), танковий батальйон, 1-й гаубичний самохідно-артилерійський дивізіон, 2-й гаубичний самохідно-артилерійський дивізіон, реактивний артилерійський дивізіон, протитанковий артилерійський дивізіон, зенітний ракетний дивізіон, зенітний ракетно-артилерійський дивізіон, розвідувальний батальйон, рота БПЛА, інженерно-саперний батальйон, рота РХБЗ, батальйон управління (зв’язку), рота РЕБ, батарея управління і артилерійської розвідки (начальника артилерії), взвод управління і радіолокаційної розвідки (начальника протиповітряної оборони), взвод управління (начальника розвідувального відділення), ремонтно-відновний батальйон, батальйон матеріального забезпечення, комендантська рота, медична рота, взвод інструкторів, взвод тренажерів, полігон, оркестр.

Озброєння і техніка: 40 од. Т-72Б, 1 од. Т-72БК, 120 од. БМП-2, 15 од. БТ-ЛБ, 18 од. БМ-21 «Град», 36 од. 122 мм сг 2С3 «Акація», 18 од. 120 мм мінометів 2С12 «Сани», 12 од. 100 мм гармат МТ-12 «Рапіра», 12 од. самохідних птрк 9К113 «Штурм-С», 36 од. БТР-80, 4 од. БРДМ-2, ЗРК 9К37 «Бук-М1» (1 од. КП 9С470M1, 1 од. СВЦ (станція виявлення та цілевказування, рос. – СОЦ) 9С18M1 «Купол-М1», 6 од. СВУ (самохідна вогнева установка, рос. – СОУ) 9А310M1, 3 од. ТЗМ 9А39), 6 од. БМ 9А34(35) «Стріла-10», 6 од. ЗСУ 2С6М «Тунгуска».

База даних фіксації кадрових російських військовослужбовців та доказів їхньої участі у бойових діях в Україні на боці російсько-терористичних сил доступна за постійним посиланням: bit.ly/RussianPresenceUA

Матеріал до публікації підготовлено на основі власного OSINT-розслідування. Автор Іраклій Комахідзе

(CC BY 4.0) Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

Ми закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів у публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *