Зафіксовано велике скупчення озброєння ЗС РФ на Донбасі: танки, БМП, УР-77, САУ, БТР-80, ЗРК (аерофотознімки, відео)

Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0

Волонтерська аеророзвідка передала у розпорядження міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm свіжі знімки великого скупчення озброєння та техніки окупаційних російських військ на Донбасі.  OSINT-експерти InformNapalm провели ідентифікацію всього озброєння та техніки. У кадр аерофотознімка потрапила ціла посилена батальйонно-тактична група російських окупаційних військ. А деякі зразки військової техніки абсолютно чітко вказують на російський слід її постачання.

[Вихідний знімок в розрішенні 1843 на 1417 px, доступний за кліком]

Місце фіксації: Донецька область, південно-західна околиця населеного пункту Чистякове (колишній Торез). Координати: 47°59’26.1″N 38°36’17.0″E.

У кадр потрапили 20 танків Т-64БВ і Т-72Б ранніх модифікацій (основне озброєння калібром 125 мм), 25 бойових машин піхоти (БМП-1/БМП-2), 4 самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика» (озброєння калібром 122 мм), 5 бронетранспортерів БТР-80 , зенітно-ракетний комплекс  9К35 «Стріла-10» та інша техніка.

Також на фото помітили російську автоперев’язувальну станцію (АП-2), яку в серпні 2016 зафіксували в OSINT-розслідуванні InformNapalm за 3 км від промзони Авдіївки. Та найголовніший сюрприз — це наявність на знімку двох установок розмінування «Метеорит», які стоять на озброєнні виключно Російської Федерації. Крім свого основного призначення – розмінування об’єктів, УР-77 використовують і для знищення живої сили в укріплених руїнах будівель. Задокументовано використання установок цього типу за непрямим призначенням у другій чеченській кампанії, а також під час штурму Донецького аеропорту на Донбасі.  Також помітили використання УР-77 в Сирії для атак на укріплення в районі Джобар.

InformNapalm провів не тільки ідентифікацію техніки та деталізацію вихідного аерофотознімка, але й знайшов документальні фото і відео підтвердження у ході моніторингу соціальних сторінок бойовиків, які перебували в районі розташування вказаного озброєння на військовому полігоні під Чистяковим.

На фото видно колону з 20 танків, зафіксованих у вказаному районі.
Представлені аерофотознімки демонструють, що жодні мінські угоди та міжнародні домовленості не здатні умиротворити агресора. РФ продовжує накопичувати озброєння та техніку на окупованих нею територіях Луганської та Донецької областей України. Тільки жорстка консолідована позиція всієї світової спільноти, економічний тиск та ліквідація права вето Російської Федерації у Радбезі ООН здатні вплинути на ситуацію.
Нагадуємо, що на осінній сесії ПАРЄ в період з 10 до 14 жовтня було представлено доповідь міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm  «Озброєння РФ на Донбасі».  Ця доповідь дає чітке розуміння і перелік доказів того, що Російська Федерація систематично постачала і продовжує постачати терористичним силам на Донбасі не тільки застарілі радянські зразки, а й сучасну військову техніку, а також направляє військовослужбовців, які її експлуатують.

У зв’язку з цим Україна потребує не тільки економічної, а й військової допомоги від світової спільноти. Летальні та нелетальні типи сучасного озброєння, які надійшли б до Збройних Сил та Національної гвардії України, могли б стати вагомим стримуючим чинником для амбіцій Кремля реалізовувати повзучу окупацію української території та дестабілізувати ситуацію на східних кордонах ЄС на НАТО.

(CC BY 4.0) Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

Ми закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів у публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *