Модернізований БТР-80 на озброєнні російських окупаційних військ на Донбасі

У результаті аналізу знімків у соціальних мережах, волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm ідентифікували місце розташування скупчення військової техніки. В кадр потрапив і сучасний модернізований БТР-80 з прицілом ТКН-4ГА-01 1-ї окремої мотострілецької бригади російських окупаційних військ на Донбасі. Знімки, які виклав окупант Костянтин Гончаренко «Вандумін» (профіль, фотоальбом, громадянин РФ, живе в Бурятії, раніше працював в охоронному підприємстві «Кодекс»), вказують на нещодавнє поповнення парку озброєння та техніки цього окупаційного підрозділу. Зверніть увагу на стан навісних приладів, броні та лакофарбового покриття БМП-2 та БТР-80 на знімну нижче.

Приміщення, у якому зроблено знімок, раніше вже фігурувало у нашому розслідуванні «Потьомкін викрив базу російських окупантів у Макіївці. Це завод з виробництва збірних залізобетонних виробів (Макіївка, Донецька область).

Дуже вдало вийшли в Гончаренка фотографії російського модернізованого БТР-80 (модернізація в установці лазерного прожектора ПЛ-1 і оптичного прицілу ТКН-4ГА-01, який випускає Ростовський оптико-механічний завод). Уточнимо, що ця модифікація в Україну не експортувалась і стати трофеєм, добутим у бою з підрозділами ЗСУ, не могла (!).

До речі, недавно замочений у сортирі  ліквідований (ймовірно, спеціалістами із ФСБ) у ліфті громадянин РФ, лідер терористів бандформування «Спарта» Арсеній Павлов (ака Моторола), також був помічений на “військовому параді” терористичної організації «днр» у Донецьку на модернізованому БТР-80 російського виробництва.

Слід сказати, що аналогічний БТР-80 з новим прицілом був представлений на виставці «Присутність» як трофей, захоплений у російських окупантів.

У контексті цього розслідування пропонуємо читачам InformNapalm також ознайомитися з  базою даних та відеографікою ідентифікації понад 30 типів озброєння та спецтехніки ЗС РФ на Донбасі [інтерактивна база silk]

Матеріал до публікації підготував Михайло Кузнецов

(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0)

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *