Експорт державного тероризму РФ: кадрові найманці від Донбасу до Сирії

12 жовтня 2016 року президент РФ В. Путін взяв участь в інвестиційному форумі «Росія кличе!». Серед бізнес-питань та обговорення стану економіки Росії пролунала й тема російсько-американських стосунків в частині зняття санкцій, пов’язаних з Україною.

З вуст російського президента посипались звинувачення в бік США. Під час виступу Путін проговорився: «А коли ми змушені, хочу підкреслити це, змушені були захищати російськомовне населення на Донбасі, змушені були відреагувати на прагнення людей, які живуть у Криму, повернутися до складу Російської Федерації, тут же почали розкручувати новий маховик антиросійської політики і введення санкцій».

Фактично Путін вперше визнав участь Росії у війні на Донбасі. Не прикриваючить цього разу російськими офіцерами із Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК).

Те, що Путін назвав «захистом російськомовного населення» військовими, було зацементовано у свідомості російських громадян засобами інформаційної пропаганди від самого початку конфлікту. Команда InformNapalm говорила про інше, зазначаючи злочинні накази вищого військового командування Росії.

За останнє десятиліття РФ прямує від одного збройного конфлікту до іншого, і здається, що країна взагалі не може існувати без воєнного протистояння. Її військовослужбовці переходять воювати з однієї держави до іншої відповідно до кремлівської цілі.

Пам’ятними боями літа 2014 року стала оборона Луганського аеропорту. Не минулося тоді без участі кадрових російських військовослужбовців. З одним з таких у районі села Переможне поспілкувався кремлівський пропагандист Грехем Філліпс. На відео раніше ми впізнали солдата 3-ї бригади спецпризначення ГРУ Кривка. Докладніше про нього див. Флеш-рояль. Солдат 3-ї бригади спецпризначення ГРУ РФ розкрив всі карти.

Кілька цитат із відео:

  • Зізнаються, що практично всі прибули з Росії.

  • У субтитри не потрапила інформація, що підтверджує нелегальне постачання російського озброєння в Україну: «Все купили самостійно, ну, крім кулеметів…»

  • Всі говорять про присягу «російському народу» і захист його незалежно від державних кордонів: «Треба буде – поїдемо і в Австралію».

В Австралії поки, мабуть, захищати нема кого, а от у Сирії – цілком реально. На відео серед інших помітили громадянина Росії Патоку Олександра, внесеного в базу «Миротворця». Він розповідає, що колишніх десантників не буває і передає привіт своїй сестрі Світлані.

У 2010–2011 роках Патока проходив строкову службу в 3-й ОБрСпП. З літа 2014 до початку 2015 року воював в Україні на боці незаконних збройних бандформувань. З березня 2015 року записався на контракт у 810-у бригаду морської піхоти ЧФ РФ.

  

Восени 2015 року, як багато інших морських піхотинців, побував у Сирії, про що говорить серія його фотографій.

  

У листуванні з російською вербувальницею та членом партії ЛДПР за сумісництвом Альбіною Васильєвою обговорює секретність місця, зафіксованого на фото.

Хоч зрозуміти, де зроблено знімок, можна й не знімаючи «гриф секретності». Крім рослинності, базу на аеродромі в Хмеймім видає стріла автокрану, яка не раз потрапляла у фото- та відеорепортажі. Тому – так, Альбіно, Олександр після Донбасу вирушив у Сирію.

Це не перший для російських військовослужбовців випадок кар’єрного росту у вигляді відрядження з Донбасу в Сирію. Штучно створений образ Росії як країни-миротворця, що бореться за мир з допомогою зброї та бомбардувань, має безглуздий вигляд. Ця держава давно сприймається світовою спільнотою як агресор, незалежно від того, воює в Україні чи в Сирії. І участь в агресії одних і тих самих кадрових військових – яскравий доказ цього.

Автор: Victory Krm 

Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *