Ліфтери-психологи з «української ДРГ» і Олексій Мозговий

Поки всі обговорюють зачистку російського найманця «Мотороли», українські хактивісти з кіберальянсу FalconsFlameTrinity та Рух8 передали міжнародній розвідувальній спільноті InformNapalm «історію смерті» одного відомого польового командира терористів фейкової «новоросії», який був, мабуть, одіознішим і пасіонарнішим від печального автомийника.

До рук українських хакерів потрапили документи, які допоможуть прояснити передумови ліквідації одного з головних польових командирів терористичної організації «ЛНР» Олексія Мозгового.

У кількох поштових скриньках російських активістів та журналістів на Донбасі знайшли листи з документами з особистого комп’ютера Олексія Мозгового. Хтось переслав особисте листування Мозгового в Skype, ВКонтакті, а також файли з його особистого комп’ютера.

Російські журналісти й волонтери мародьорять пошту Мозгового

Нагадаємо, що 23 травня 2015 року машину Мозгового підірвали й обстріляли на трасі Алчевськ — Луганськ. Це був другий замах на Мозгового у 2015 році. Раніше у березні його машину вже підривали, але тоді він був тільки легко поранений.

За офіційною версією терористів «ЛНР», це була справа рук «украинской ДРГ», але неофіційно бойовики радше пов’язують ліквідацію Мозгового з Плотницьким та кураторами з ФСБ.

Електронні листи про долю Мозгового надіслали 18 квітня 2016 року, а уже 28 квітня проросійський «Військовий огляд» своїми словами переказав одну з версій. Мабуть, журналісти цього видання встигли вивчити його пошту, але всі документи вони не опублікували, і далі стане ясно, чому.

З комп’ютера Мозгового пересилаються аналітичні записки і файли

23 квітня 2015 року люди Мозгового відправили з російського Донецька в українське міністерство юстиції документи для реєстрації громадської організації «Народне відродження». Організація була зареєстрована на Андрія Козлова (контррозвідка бандформування «бригада «Призрак»), Анну Самелюк (прес-секретар) і Олексія Мозгового (“комбриг” бандформування «Призрак»).

Мозговий пересилає документи для реєстрації в український Мин’юст

Із Донецька в Київ: статут, протокол, копії паспортів, форма 1

Статут організації (ustavustavukr) написаний доволі наївно і дуже незграбно перекладено українською мовою — а втім, у безграмотності адептів фейкової «новоросії» ніхто й не сумнівався.

4 травня документи дійшли до Києва і подальша доля цієї громадської організації не відома. Найімовірніше, її не зареєстрували, в реєстрі громадських організацій ми знайшли організацію з назвою «Народне відродження», але зареєстрована вона була ще у жовтні 2014 року:

«Народне відродження» вже було зареєстроване

Але, мабуть, про саму спробу реєстрації стало відомо комусь у терористичній організації «ЛНР», після цього доля Мозгового була вирішена.

З листів Мозгового стало відомо, що з грудня 2014 року він став активно спілкуватися з якимось інформаційним активістом під псевдонімом «Діва». Ми викладаємо все 240-сторінкове листування Мозгового, його особистого секретаря Самелюк і «Діви».

Листування Олексія Мозгового з «Дівою». PDF

Рекомендуємо вам прочитати все листування, щоб зрозуміти, чим жила терористична організація «ЛНР» у січні-травні 2015 року. Від самого початку Мозговий доволі холодно спілкується з «Дівою», чиї висловлювання часто схожі на потік свідомості релігійного фанатика чи прибічника теорії змов. Та з часом Мозговий дедалі більше втягується у спілкування, піддається на маніпуляції. У листуванні «Діва» дуже вдало грає на почутті гідності Мозгового, то вихваляючи його («хороший поліцейський»), то жорстко повчаннями спрямовує його в потрібне русло («поганий поліцейський»).

Лестимо:

Мозговому пропонують керувати всією Україною, але у нього немає кадрів

Керуємо:

Вчимо Мозгового говорити з колегами і підлеглими, і так 200+ сторінок

227 сторінок спілкування у Skype доповнюють ще 13 сторінок спілкування ВКонтакті, де «Діва» сидить під іменем «Олександр Фенікс» (профіль ВК, архів). Цікаво, що листування окремо скинули в один файл, і ще кілька листів стосувалися спілкування Мозгового з «Дівою» по e-mail — хтось дуже цікавився їхнім листуванням після вбивства Мозгового.

Саме спілкування йде то від імені жінки, то чоловіка. «Діва» нібито перебуває то в Києві, то в Москві, вхож(а) до багатьох кабінетів. Вміло спрямовує його бойовий запал в інформаційно-революційне русло і курує канал на YouTube, розповідає йому, як поводитися на зустрічах із журналістами та військовими. Під кінець листування Мозговий повністю на повідку у «Діви». Судячи з маніпулятивного стилю, з Мозговим справді могли працювати кілька професійних психологів, які дуже вміло розкрили психотип Мозгового і по суті підкорили його собі протягом кількох місяців.

У листуванні «Діва» пропонує Мозговому зареєструвати громадський рух, почати спілкуватися з українською владою напряму, а також вийти напряму на Путіна.  І Мозговий надсилає запити в Адміністрацію Президента РФ:

Мозговий пише напряму Путіну

І не раз

По вимозі «Діви», своя громадська організація в Україні потрібна Мозговому для того, щоб він став частиною переговорного процесу у мінському форматі. Так з хоч і відомого, але все-таки одного з багатьох “польових командирів” Мозговий стає «значним політиком лнр». І напряму виходить на спілкування з російськими кураторами.

Понад це, 14 травня 2015 року «Діва» сама надсилає лист в Адміністрацію Президента Росії і пропонує Мозгового з його новоспеченою організацією як третю силу на Донбасі, з якою можуть домовлятися в Росії, Україні і всьому світі.

Текст звернення:

«Шановний Володимире Володимировичу.

Розуміючи ситуацію, що склалася довкола України і Вашу особисту зацікавленість.

 Щоб правильно вибудувати і довести всі плани до логічного завершення, є тільки правильний шлях. 

Нині ДНР і ЛНР не визнані республіки з керівництвом, що давно себе скомпрометувало, не мають шансу повністю змінити владу на Україні. В цей момент є польовий лідер, який знає всі цілі і завдання, які ви ставите перед собою. Цей лідер Мозговий Олексій Борисович, який проводить абсолютно грамотну політику і не міняє її тривалий час. Мозговий Олексій Борисович у дуже важких умовах зміг зарекомендувати як стійка особистість, що належить народу, а саме: не тільки народу на території Алчевська, але і його СПРИЙМАЄ народ України. Він здатний підняти маси на території України для зміни Керівної системи в цей момент на Україні. Для цього потрібно зробити його національним лідером і об’єднати ДНР і ЛНР в єдине ціле. У цей момент він пішов на випередження і зареєстрував за законами України Громадську Організацію «НАРОДНЕ ВІДРОДЖЕННЯ», яка зареєстрована у присутності ОБСЄ і звіти направлені у 52 країни світу. Це дає право легалізувати все на території ДНР, ЛНР і право на об’єднання всього в єдине ціле і визнання у всьому СВІТІ, з наступним поширенням на всю територію України. Що ставить неможливим розділення України і тим більше право вмішуватися іншим ДЕРЖАВАМ в Суверенітет України. Делікатність моменту в тому, що Мозговий Олексій має право звернутися до будь-якого народу за підтримкою на законних умовах без втручання держави. І за потреби має право звернутися до будь-якої країни… для введення миротворчого контингенту з метою проведення легітимних виборів на всій території. Якщо виникнуть запитання, буду радий прямому контакту, оскільки розумію, що ви не будете зустрічатися з Мозговим. Я є нейтральною стороною.  Хай береже Вас БОГ».

Обговорення цього звернення у листуванні з Мозговим:

Мозговий хвалить “Дєву” за звернення до Путіна — по суті це вирок

Наївні роздуми, але, мабуть, звернення до Путіна, в обхід кураторів з Москви, трохи сплутало плани російським кураторам на Донбасі, і було вирішено ліквідувати Мозгового. Він був їм потрібен як польовий командир, а от робити з нього самостійного політика ніхто не збирався. 

Цікаво, що фанати фейкової «новоросії» так чи інакше бачили вже всі ці матеріали, от тільки кожен показував тільки частину інформації. Ще у грудні 2015 року листування з «Дівою» (архів) виклали в палбіку, але його мало хто помітив.

Хтось почав системно розбирати все листування, але в результаті заплутався, хто ж підставив Мозгового (тут, тут і ще тут).

Ми просто викладемо всі документи по цьому кейсу, який знайшли.  І зауважимо, що також після ліквідації Мозгового 23 травня, в документах бойовиків можна знайти таку шифрограму з луганського СБУ за 24 травня 2015 року, яка якось потрапила до рук росіян (тепер її вже можна публікувати):

Як ліфтери-психологи з СБУ довели Мозгового до російського фугаса

Поглянемо, що сталося з Мозговим. Хтось дуже вміло за якихось півроку з «бойового комбрига»  фейкової «новоросії» зробив керовану політичну фігуру. От тільки як політик він не був потрібен Кремлю. Хтось відмовився від хитромудро закладених фугасів, від фронтових операцій проти бригади «Прізрак» і дуже вміло повернув запал ватажка цього бандформування в політичне русло, в якому він і загруз. Непотрібну активність помітили московські куратори – і подальша доля Мозгового була вирішена.

Мабуть, «українська ДРГ», все-таки причетна до ліквідації Мозгового, тільки складалася вона не з диверсантів-ліфтерів, а з кількох професійних психологів, решту вже довершили російські чистильники…

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *