Юрій Луценко: розпочато конкурс на заміщення вакантних посад у місцевих прокуратурах (додано відео)

У суботу, 22 жовтня 2016 року, у Національній академії прокуратури України розпочалось тестування на знання законодавчої бази (професійного тесту) кандидатів, які беруть участь у відкритому конкурсі на вакантні посади у місцевих прокуратурах.

Про це під час вступного слова повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

На заході також були присутні заступник Генерального прокурора України Анжела Стрижевська, радник Генерального прокурора України Богдан Витвицький, Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі та Голова операційного департаменту Консультативної місії ЄС Удо Мюллер.

Генеральний прокурор України привітав усіх присутніх з початком нового етапу в житті органів прокуратури. Він зазначив, що зараз відбувається конкурс на заміщення більш ніж 600 посад в органах прокуратури по всій території України, і серед кандидатів понад 70% –  з-поза системи органів прокуратури.

«Сьогодні ви сядете за здачу тестів, і ми дуже сподіваємось, що покажете свої високі професійні знання, але я хотів би, щоб ви пам’ятали і про велике суспільне завдання, яке покладається на вас. Люди чекають радикальних дій щодо очищення бюрократичної системи, щодо подолання корупції і злочинності в кожному місті, без цієї перемоги не зможе стати нова Україна, цієї перемоги не можна здобути без вас», – наголосив Юрій Луценко.

Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі розказав про важливість розвитку антикорупційних органів та реформ в Україні, відзначив, що є багато програм співпраці, які мають одну мету – забезпечення верховенства права в Україні.

«Я хочу заохотити вас покладатись на нашу підтримку. Україна є європейською країною, і ми готові робити все для того, щоб вас підтримувати», – сказав Хюґ Мінґареллі.

Голова операційного департаменту Консультативної місії ЄС Удо Мюллер наголосив, що головна ціль спільної діяльності – це отримати повну довіру суспільства. «Ми готові надавати будь-яку допомогу щодо тренінгів, надання обладнання, а також програмного забезпечення, надання порад щодо запровадження нових внутрішніх регулятивних інструкцій щодо кримінальних розслідувань та підняття їх ефективності. Можете розраховувати на нашу підтримку», – зазначив він.

Богдан Витвицький звернув увагу на те, що доля України сьогодні і в майбутньому буде залежати від рівня верховенства права. За його словами, якщо рівень верховенства права підвищиться, то підвищиться і економічний, і політичний добробут, і тим самим Україна стане сильнішою і багатшою.

«Чесність та професійний рівень прокуратури є одним з найважливіших чинників, які можуть підвищити рівень верховенства права. Бажаю усім успіхів у сьогоднішніх тестах і тим з вас, які будуть вибрані на посади у прокуратурі, бажаю і очікую, що ви будете виконувати ваші обов’язки на найвищому рівні чесності і професійності, таких, яких Україна з її неймовірно тяжкою історією і сьогоднішніми викликами заслуговує», – констатував Богдан Витвицький.

«В добрий путь, перемагайте, та якомога швидше оновлюйте прокуратуру», – підсумував Юрій Луценко.

 

 

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *