Глава держави: Е-кабінет платника податків змінює не лише обличчя податкової служби, а й держави в цілому




Президент Петро Порошенко підкреслює важливість запровадження електронного кабінету платника податків, як чергового етапу проведення реформи податкової системи.

Під час 5-го засідання Національної ради реформ присвяченого питанням удосконалення податкової системи, Глава держави назвав проект адміністрування податків дуже важливим. «Електронний кабінет платника податків – це наступний етап Центру надання адміністративних послуг», – сказав Петро Порошенко. Він додав, що зараз центри надання адмінпослуг «відкриваються як гриби після дощу».

За словами Президента, запровадження е-кабінету платника податків – це ключова антикорупційна ініціатива, яка унеможливлює отримання хабаря. «В процесі здачі податкової звітності не спілкуєшся з чиновниками. Будь-яка спроба втрутитись в цей процес одразу фіксується і виникає питання на якій підставі це зроблено», – додав він.

«Електронний кабінет платника податків – це абсолютно нова інституція, яка кардинально змінює не лише обличчя податкової або фіскальної служби, а кардинально змінює обличчя держави. І я думаю, що це надзвичайно важливо»,  – підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави зауважив, що функціонування електронного кабінету платника податку дозволяє взагалі не бачити податкового інспектора.

За його словами, в Європі підприємці по двадцять років працюють без перевірок, якщо вони не потрапляють в зону ризику, а в Україні обов’язковим було проведення постійних перевірок фіскальною службою.

Президент зазначив, що державні податкові інспекції на рівні районів перетворяться на центри по наданню інформаційних послуг. «Я буду докладати всіх зусиль для того, щоб вони перетворились на консультаційні центри», – сказав він.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *